Sanatate

64,74 milioane de euro din POCU pentru formarea personalului medical

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunta deschiderea apelului de proiecte “Formarea personalului implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate”, cu o alocare de 64,74 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman 2014 -2020 (POCU), primul dintr-o serie de apeluri destinate domeniului medical din Romania.

Pot solicita finantare pentru proiecte intre 1,2 şi 3 milioane de euro, Ministerul Sanatatii si autoritatile publice, autoritati de sanatate publica, individual sau in parteneriat cu actori relevanti. Beneficiarii vor propune programe de formare profesionala, inclusiv e-learning, si participarea la schimburi de experienta/schimburi de bune practici in domeniile prioritare de sanatate: sanatatea femeii si a copilului, boli netransmisibile majore (boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine/disfunctii tiroidiene, boli pulmonare si renale cronice, cancer, diabet zaharat), boli transmisibile (tuberculoza; HIV/SIDA, hepatite virale cronice B si C), sanatate mintala, boli rare.

De proiectele aferente acestui apel vor beneficia medicii de familie aflati in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate si personalul din institutii publice implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate la nivel national si local.

Cristian Ghinea, ministru: “Acesta este al zecelea apel de proiecte deschis din POCU. Cand am venit la Minister erau zero apeluri deschise. Cu alte cuvinte, desi POCU a fost finalizat in februarie 2015, Guvernul anterior nu a lansat niciun apel. In total, am directionat pana acum aproape 800 milioane de euro inspre educatie, dezvoltare locala, sanatate, antreprenoriat, sanatate si economie sociala.”

Ghidul solicitantului a fost lansat in consultare publica in data de 1 septembrie 2016 şi varianta finala a integrat observatii si propuneri din partea potentialilor beneficiari.

Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, incepand cu 17 octombrie 2016 ora 15:00, pana la data de 16 decembrie 2016, ora 16:00.

Detalii gasiti in fisierele atasate si pe site-ul MFE: http://www.fonduri-ue.ro/presa/noutati/2086-mfe-lanseaza-apelul-dedicat-formarii-profesionistilor-din-sectorul-medical