Actualitate

6.500 de locuri de muncă la Târgul de Cariere

Peste 6.500 de locuri de muncă, posibilități de practică și internshipuri sunt disponibile în această toamnă în cadrul Târgului de Cariere TdC. Evenimentul reunește companii naționale și internaționale din diverse domenii. Târgul de Cariere ajunge în octombrie și noiembrie în 7 orașe: Chișinău, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea și Târgu-Mureș.

„Avem la târgurile din această toamnă reprezentanți din sectoare precum Auto&Automotive, Construcții&Imobiliare, Industria Alimentară&Retail, IT&Software, Producție&Tehnică, Recrutare, Servicii&BPO, Telecom, ONG și altele. Astfel, sunt în continuare la mare căutare specialiștii în IT&Software, inginerii, cunoscătorii de limbi străine, dar și alte sectoare vin cu oferte semnificative: e vorba despre domeniul financiar-bancar, logistică, marketing, farma, industria alimentară și consultanța“, afirmă managerul Târgului de Cariere (TdC), Louisa Olar.

Câteva dintre companiile participate la ediția de toamnă a Târgului de Cariere sunt: Amazon, Bosch, Bombardier, E.ON, Emerson, Endava, Fujikura, Genpact, Kaufland, KFC, McDonald’s, Office Depot, Orange, RDS&RCS, Siemens, Steelcase, Sykes, Terapia, UniCredit Business Integrated Solutions, Yardi Systems, Xerox.

Constructorul auto Renault va face interviuri pe loc, anunță reprezentanții grupului. „La eveniment te vei întâlni la standul nostru cu reprezentanții companiei, specialiști din diverse domenii: inginerie electrică, inginerie, cumpărări, Renault servicii.  Dacă profilul tău corespunde cu cel căutat de noi, poți profita de ocazie și poți avea discuții mai ample cu specialiștii noștri“, afirmă reprezentanții companiei.

Există posturi disponibile atât pentru tineri fără experiență, cât și pentru seniori, subliniază angajatorii. „Pentru seniori, experiența contează foarte mult, însă noi avem posturi  şi pentru juniori. În cazul juniorilor, ne interesează participarea la concursuri studenţeşti şi eventual dezvoltarea de proiecte personale care să ateste pasiunea pentru domeniu“, spune Margareta Pascariu, șef birou Resurse Umane în cadrul Preh, companie care activează în domeniul producției și în cel tehnic.

Unii participanți la TdC au planuri mari de extindere în perioada următoare. Spre exemplu, Competence Call Center, una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel european,  preconizează creșterea substanțială a echipei de la Brașov. „În prezent, avem peste 200 de angajați, iar până la finalul anului planificăm să ne extindem echipa cu încă 100-150 de persoane“, anunță reprezentanții companiei Competence Call Center.

Una dintre companiile din domeniul IT&Software care angajează la Cluj, Yardi Systems, caută oameni tehnici pentru poziții precum Junior Developer, .NET Developer, System Administrator, Photo Editor, Internet Researcher și Cloud Consultant.

Domeniul IT este în continuare bine reprezentat în toate orașele, astfel că pasionații acestui domeniu vor avea de unde alege oportunități de carieră. Mai mult, la Cluj și la Iași ei sunt așteptați să participe la competiții contracronometru care le vor testa viteza de programare. De asemenea, vor avea loc seminarii, iar candidații vor fi consiliați de specialiști în privința redactării CV-ului. În plus, vor putea afla informații relevante care să-i ajute să se pregătească pentru viitorul interviu de angajare.

Detalii despre oportunitățile de carieră și companiile participante la TdC găsiți aici: www.targuldecariere.ro.