Actualitate

Nelu Tătaru: Facem o propunere spre starea de urgență

Nelu-Tataru-cu-masca-neconforma

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vorbește din nou despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Au fost efectuate 13.147 de teste. Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri, dar din 3.842 de teste efectuate . A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență. Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, declară ministrul Sănătății.

Modul în care a gestionat Guvernul criza de coronavirus ridică mari semne de întrebare. De la o zi la alta este tot mai clar că Guvernul Orban își dorește reîntoarcerea la starea de urgență. Reamintim că în prezent persoanele infectare cu COVID-19 pot părăsi la cerere spitalele și se pot plimba în voie printre oamenii sănătoși.

kitunghii.ro

Suntem din nou într-o perioadă de vid legislativ pentru că Guvernul Orban nu a trimis în timp util la Parlament proiectul de lege privind carantina și izolarea.