Actualitate

VIDEO! Sânzienele, sărbătorite cu eleganță la Biserica Sfânta Treime – Ghencea

Sânzienele,-sărbătorite-cu-eleganță-la-Biserica-Sfânta-Treime---Ghencea

Sânzienele au fost sărbătorite cu eleganță la Biserica Sfânta Treime – Ghencea. Ia a fost vedeta zilei. Nu au lipsit nici cununile de flori, muzica bună și prăjiturile tradiționale. În ciuda ploii și chiar dacă, pe alocuri, distanțarea fizică nu a fost complet respectată, evenimentul a depășit așteptările. Organizatorii merită felicitări.

Sânzienele, aceste zâne ale verii, își au originea într-un străvechi cult solar. În popor, ziua Sânzienelor se mai numește Drăgaica sau „Cap de vară”. Tot în ziua de 24 iunie este celebrată şi nașterea lui Ioan Botezătorul.

Sânzienele, asociate sărbătorii creștine a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, își fac apariția în noaptea de 23 spre 24 iunie. Iar în ziua de 24 iunie lucrul este interzis, Sânzienele se pot răzbuna dacă tradiția nu este respectată.

Sărbătoarea Sânzienelor este şi un prilej de a sărbători soarele şi muncile agricole specifice verii. Sânzienele sunt socotite zâne ale câmpului, dând puteri deosebite florilor şi buruienilor, astfel încât acestea, în preajma sărbătorii de pe 24 iunie, devin plante de leac.

kitunghii.ro

Fetele care își pun sub pernă flori de sânziene își pot visa alesul.