DeschidereTurism

Gheorghe Flutur pariază pe agroturism

Fost ministru al agriculturii și președinte al Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a reușit să facă din Suceava un județ invidiat de altele. Pariurile sale au fost investițiile, încurajarea producătorilor locali, agricultura și turismul. Pentru Gheorghe Flutur satul românesc are un potențial enorm, dar are conducătorii nepotriviți.

Gheorghe Flutur a identificat neajunsurile care fac ca agricultura românească să nu fie performantă: fărâmițarea proprietății funciare,  lipsa finanțării, a garantării și asigurării în agricultură, îmbătrânirea forței de muncă și lipsa specialiștilor din agricultură și  rezistența la asociere – frica de modelul tip CAP, din perioada comunistă.

În agroturism Gheorghe Flutur vede soluția cea mai potrivită pentru dezvoltarea satului românesc.

“Agroturismul pune in valoare potențialul cultural, peisajul, tradițiile, gastronomia, unice în Europa și în lume, aici în satul românesc. Turismul rural dezvoltă serviciile, aduce venituri și bunăstare populației de la sat, păstrează o parte din tineret în zonă și valorifică resursele naturale, în bună parte, pe plan local. Ca președinte al Consiliului Județean Suceava, m-am concentrat pe dezvoltarea agroturismului și pot să spun, cu mâna pe inimă, că sunt mulțumit de modul în care au evoluat lucrurile.”

Despre Klaus Iohannis  Gheorghe Flutur spune că ar fi cel mai bun președinte al României pentru satul românesc.

“Klaus Iohannis a demonstrat că știe să transforme locul. Sibiul s-a transformat într-un diamanat șlefuit, după ce frumusețea acestui oraș a fost descoperită din nou de primarul Klaus Iohannis. A demonstrat că are viziune, că este un om muncitor, că atunci când își pune ceva în cap duce lucrul la bun sfârșit și este totdeauna un lucru bine făcut.”