Categories: DeschidereSport

Cupa Mondială de rugby 2015: Stejarii, revenire istorică în fața arțarilor

Reprezentativa de rugby a României a învins formației Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), după o revenire de senzație, marți seara, la Leicester, în al treilea joc al ”stejarilor” în Grupa D de la Cupa Mondială de rugby 2015 din Anglia și Țara Galilor.

”Stejarii” au fost conduși cu 15-0, dar au avut o revenire remarcabilă în ultima jumătate de oră, smulgând in extremis victoria în fața ”arțarilor”. România a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, potrivit site-ului oficial al competiției, fapt care a făcut ca sursa menționată să titreze ”Oakstraordinary!” (joc de cuvinte între extraordinar și Oaks — stejarii, n.red.).

Echipa României a făcut cea mai slabă primă repriză a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent în defensivă și făcând multe greșeli tehnice. Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă de la mare distanță, iar nord-americanii au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă și un eseu.

Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabile echipei noastre, care a încasat încă un eseu (transformat). A fost un moment al ”declicului” pentru ”stejari”, care au trecut la ofensivă, au pus presiune pe formația canadiană și au început o cursă memorabilă de recuperare. Căpitanul Mihai Macovei a reușit două eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Românii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci și cu cronometrul, dar în cele din urmă valoarea superioară și-a spus cuvântul, iar Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă care a adus victoria.

“Am avut o primă repriză nu atât de bună, nici actul secund nu l-am început bine, pentru că am primit încă un eseu. Apoi, băieţii s-au concentrat şi am crezut în şansa noastră. Uitaţi-vă la scor, pentru mine și pentru țara mea este extraordinar, pentru că este prima victorie la Cupa Mondială şi sunt foarte fericit!”, a declarat Mihai Macovei, la finalul meciului.

“Pentru mine este prima victorie la o Cupă Mondială și sunt foarte, foarte fericit. Au fost eseurile mele, dar toată lumea, toți cei 15 de pe teren am muncit din greu pentru a întoarce scorul. Le mulțumesc spectatorilor, tuturor celor veniți din România.”, a mai spus căpitanul României și autorul celor două eseuri din meciul României împotriva Canadei.

Canada, care a disputat ultimul său meci la Cupa Mondială de rugby 2015, a obținut punctul bonus defensiv.

”Stejarii” și-au oferit acum șansa de a prinde locul al treilea în grupă în cazul unei victorii cu Italia, duminică, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directă la CM 2019.

info

Recent Posts

BVB Arena 2024: Antrenând capitalul românesc în arenă

Bursa de Valori București (BVB) își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea economiei locale prin lansarea…

6 zile ago

Alertă în trafic: Guvernul Ciolacu ar putea elimina 90% din mașinile Uber si Bold, determinând timpi de așteptare crescuți și tarife exorbitante

În ultima perioadă, amendamentele propuse la legea privind transportul alternativ au stârnit un val de…

o lună ago

Cristian Popescu Piedone conduce sondajele pentru Primăria Capitalei

În perioada 2-9 martie, un sondaj de opinie comandat de primarul general al Capitalei, Nicușor…

2 luni ago

Simona Halep a primit de la TAS o reducere semnificativă a suspendării sale

Simona Halep, fostul lider mondial în tenis, a primit o reducere semnificativă a suspendării sale…

2 luni ago

Tradiția Continuă! Revelion de vis în Parcul Titan al Sectorului 3″

Într-o lume plină de schimbări rapide și inovații, unele tradiții rămân constante, aducând bucurie și…

4 luni ago

Lenovo dezvaluie noile Laptopuri ThinkPad și IdeaPad cu procesoare Intel Core Ultra

Înaintea așteptatului eveniment CES 2024, Lenovo a dezvăluit o gamă impresionantă de laptopuri destinate segmentelor…

4 luni ago