Business

Dan Șucu și Redport Capital investesc 150 milioane de euro în proiectul Infinity Nord

Redport Capital și Mobexpert, două companii de prestigiu din domeniul imobiliar, anunță o investiție impresionantă într-un proiect rezidențial de mare amploare în București, denumit Infinity Nord. Această inițiativă marchează un moment semnificativ în ceea ce privește regenerarea urbană în capitala României și aduce o nouă perspectivă asupra modului în care spațiile rezidențiale pot fi concepute și dezvoltate.

Conceptul de design pentru proiectul Infinity Nord a fost realizat de către prestigioasa casă de arhitectură londoneză, Design International, care se bucură de o experiență de peste 60 de ani în domeniu și a dezvoltat ample proiecte la nivel mondial. Designul și arhitectura acestui proiect au fost inspirate de simbolul infinitului, concept explorat de-a lungul vieții de către sculptorul român Constantin Brâncuși, simbolizând natura nesfârșită a timpului și spațiului. Astfel, viziunea creativă a fost transpusă într-un proiect grandios, care respectă standardele internaționale.

Localizat în zona Străulești, în nordul capitalei, proiectul Infinity Nord se întinde pe un teren generos de 44.000 de metri pătrați, cu o suprafață totală construibilă de 125.000 de metri pătrați. Ansamblul va fi compus din patru faze de dezvoltare, incluzând un număr total de 1.250 de apartamente, spații comerciale, facilități medicale și de educație, precum și 1.500 de locuri de parcare. Acest proiect rezidențial ambițios va oferi o nouă dimensiune comunității și va crea un mediu de trai premium pentru generațiile actuale și viitoare.

“Am avut încredere în potențialul de reconversie al zonei și am creat un proiect rezidențial matur, durabil și de amploare, capabil să răspundă nevoilor locuitorilor de astăzi și de mâine. Suntem convinși că prin viziunea noastră și strategia de dezvoltare pe termen lung, Infinity Nord va deveni o zonă premium de locuit și, mai mult decât atât, o destinație de referință pentru nordul Capitalei”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.

Dezvoltatorii plănuiesc să înceapă construcția în toamna acestui an, iar finalizarea întregului ansamblu este programată pentru anul 2030, fiind împărțită în cele patru etape de dezvoltare. Infinity Nord se va remarca prin elemente unice și futuriste, care promovează ideea de mobilitate urbană și dezvoltare durabilă. În plus, acesta va include zone generoase de agrement în aer liber, locuri de joacă pentru copii, spații comerciale și o zonă centrală numită Infinity Plaza, concepută ca un punct de reper în cadrul complexului și ca un loc de întâlnire pentru comunitatea viitoare.

Proiectul Infinity Nord depășește limitele arhitecturii convenționale, integrând armonios estetica modernă cu un confort remarcabil și combinând natura cu facilitățile contemporane. Acest concept se concretizează prin intermediul unor opere de artă stradală de dimensiuni impresionante, care vor încânta ochii vizitatorilor și locuitorilor în timp ce se plimbă prin spațiile verzi, piețe și bulevarde ale ansamblului.

“Infinity Nord a reprezentat o provocare pentru noi, motiv pentru care am format o echipă de arhitecți de top și am folosit întreaga noastră expertiză pentru a aduce o viziune integrată din punct de vedere arhitectural. Împreună cu Redport Capital, vom oferi Bucureștiului o nouă imagine, cea a unui oraș internațional. Simbolul infinitului conferă proiectului o semnificație aparte, iar forma acestuia a fost sursă de inspirație pentru modul în care am gândit și interconectat spațiile publice și semi-private din întregul complex. Locuitorii și vizitatorii se vor putea bucura de spații verzi, piețe și bulevarde, admirând în același timp sculpturi supradimensionate și peisajul înconjurător”, a declarat Chiara Braida, design manager Design International.

info

Recent Posts

BVB Arena 2024: Antrenând capitalul românesc în arenă

Bursa de Valori București (BVB) își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea economiei locale prin lansarea…

3 săptămâni ago

Alertă în trafic: Guvernul Ciolacu ar putea elimina 90% din mașinile Uber si Bold, determinând timpi de așteptare crescuți și tarife exorbitante

În ultima perioadă, amendamentele propuse la legea privind transportul alternativ au stârnit un val de…

2 luni ago

Cristian Popescu Piedone conduce sondajele pentru Primăria Capitalei

În perioada 2-9 martie, un sondaj de opinie comandat de primarul general al Capitalei, Nicușor…

2 luni ago

Simona Halep a primit de la TAS o reducere semnificativă a suspendării sale

Simona Halep, fostul lider mondial în tenis, a primit o reducere semnificativă a suspendării sale…

2 luni ago

Tradiția Continuă! Revelion de vis în Parcul Titan al Sectorului 3″

Într-o lume plină de schimbări rapide și inovații, unele tradiții rămân constante, aducând bucurie și…

5 luni ago

Lenovo dezvaluie noile Laptopuri ThinkPad și IdeaPad cu procesoare Intel Core Ultra

Înaintea așteptatului eveniment CES 2024, Lenovo a dezvăluit o gamă impresionantă de laptopuri destinate segmentelor…

5 luni ago