Categories: ActualitateDeschidere

Tragedie: 26 morți si zeci de răniți în Club Colectiv București

O explozie puternica, urmata de un incendiu devastator, au avut loc in Club Colectiv, aflat la subsolul unei clădirii din sectorul 4, din zona Spitalului Bucur. Cel putin 26 persoane au decedat, iar 88 de persoane au fost transportate la mai multe spitalul de arși, la Floreasca, la Fundeni, la Elias, urmând apoi să fie relocați. Au fost mobilizați medici și asistenți suplimentari. S-a încercat resuscitarea mai multor victime.

Incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările au cuprins un stâlp din club și s-au extins cu repeziciune, din cauza spațiului mic și a materialelor din jurul scenei.

In Club Colectiv se aflau in momentul explozie aproximativ 300 de persoane care urmau sa asiste la concertul trupei Goodbye To Gravity.

Foarte multi dintre persoanele ranite nu aveau acte de identitate asupra lor. Raed Arafat a pus la dispoziția publicului un număr de telefon (021.206.92.91) pentru cei care știu că au rude, prieteni sau apropiați care au fost la club dar nu au ajuns acasa.

 

Reactii

Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune.  (Klaus Iohanis)

Este o mare tragedie, este alarmă generală. Sunt 26 de morţi, toate forţele disponibile au fost mobilizate. Parchetul a inceput ancheta. (Gabriel Oprea, ministrul de Interne)

„Am fost acolo, dar n-am fost în stare să scot telefonul din buzunar. Am văzut paramedici făcându-i masaj cardiac cu rândul unui tânăr întins inert pe o targă, în timp ce prietena voia să-l aducă înapoi frecându-i disperată palma. Am văzut alţi paramedici şi alţii pompând mecanic cu palmele în sternul altor tineri care nu se vedeau. Am văzut băieţi arşi, tremurând în stare de şoc, fete plângând, asistente fugind dezorientate cu pungile de plasmă. Zeci de salvări, zeci de maşini de pompieri. N-a fost explozie. Conform celor care apucaseră să iasă, spectatorii au aprins artificii, iar buretele care antifona peretele clubului a luat foc. O jandarmeriţă de 25-26 de ani mărturisea că n-a văzut niciodată aşa ceva“. (Costin Stucan, jurnalist)

 Este cod roşu. Situaţia este destul de gravă, se fac toate eforturile pentru a se putea salva ce se poate salva. Victimele sunt transportate spre spitalele de urgenţă. Au fost aduși medici de acasă, au fost redistribuite ventilatoare de la alte spitale. (Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății)

info

Recent Posts

BVB Arena 2024: Antrenând capitalul românesc în arenă

Bursa de Valori București (BVB) își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea economiei locale prin lansarea…

3 săptămâni ago

Alertă în trafic: Guvernul Ciolacu ar putea elimina 90% din mașinile Uber si Bold, determinând timpi de așteptare crescuți și tarife exorbitante

În ultima perioadă, amendamentele propuse la legea privind transportul alternativ au stârnit un val de…

2 luni ago

Cristian Popescu Piedone conduce sondajele pentru Primăria Capitalei

În perioada 2-9 martie, un sondaj de opinie comandat de primarul general al Capitalei, Nicușor…

2 luni ago

Simona Halep a primit de la TAS o reducere semnificativă a suspendării sale

Simona Halep, fostul lider mondial în tenis, a primit o reducere semnificativă a suspendării sale…

2 luni ago

Tradiția Continuă! Revelion de vis în Parcul Titan al Sectorului 3″

Într-o lume plină de schimbări rapide și inovații, unele tradiții rămân constante, aducând bucurie și…

5 luni ago

Lenovo dezvaluie noile Laptopuri ThinkPad și IdeaPad cu procesoare Intel Core Ultra

Înaintea așteptatului eveniment CES 2024, Lenovo a dezvăluit o gamă impresionantă de laptopuri destinate segmentelor…

5 luni ago