Actualitate

Referendum pentru demiterea primarilor din București

Grupurile de iniţiativă civică ” București Fără Ei”, ”#Rezistența”, ”Salvați Parcul Tineretului” și ”Giurgiului” anunță demararea campaniei pentru strângerea de semnături în vederea organizării unor referendumuri de demitere a primarului general – Gabriela Firea, a primarilor de sector și de dizolvare a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Acest demers e motivat de starea actuală a Bucureștiului, care e departe de promisiunile făcute de către Gabriela Firea și ceilalți primari în campania electorală. Potrivit statisticilor Eurostat, zona București-Ilfov are un PIB/locuitor comparabil cu al celor mai bogate zone din Europa Occidentală, peste regiunea Berlinului sau a Romei, dar haosul, mizeria și praful din București ne arată o administrație incompetentă, care disprețuiește interesele bucureștenilor.

Lista de motive este una lungă și crește aproape zilnic. Bucureștiul este cea mai poluată capitală din Europa. Avem un trafic infernal, condițiile din spitale sunt deplorabile, reabilitarea seismică durabilă și termică este o iluzie. Nu există transparență administrativă în ce privește cheltuirea banului public. Bugetul Primăriei Capitalei nu reflectă nevoile cetățenilor, iar puzderia de firme nou înființate de Primăria Capitalei, fără o fundamentare economică, ne arată că nu au de gând să slujească interesul public. Primarii nu au nici măcar program de audiențe cu cetățenii.

 

86% dintre bucureștenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea!

Potrivit Legii administrației publice locale nr. 215/2001 cu modificările ulterioare, referendumul de demitere se poate organiza urmare a solicitării a peste 25% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. În București, pentru referendumul de demitere a doamnei Gabriela Firea, vor fi necesare peste 465 000 semnături, cu mult peste cele 240 000 de voturi pe care dna Firea și PSD-ul le-au primit la alegerile locale. Realitatea este că 86% dintre bucureștenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea.

Acțiunea noastră este un proiect cetățenesc pe bază de voluntariat. Oricine dorește să se implice este invitat să ni se alăture, descărcând formularele pentru strângerea de semnături de pe site-ul nostru. În curând, vom instala în mai multe zone din capitală corturi pentru strângerea de semnături.

”București Fără Ei” s-a născut și ca reacție la evenimentele politice din ultima vreme, care ne arată clar că actuala putere politică dărâmă statul de drept. Este vremea să spunem răspicat ”STOP!”, să nu mai tolerăm abuzul, hoția și niciun derapaj de la principiile democratice, este vremea cetățenilor și avem la îndemână acum un singur instrument, însă cel mai reprezentativ și democratic: referendumul.

Pe toți ce care vor să ne susțină îi așteptăm să ne contacteze sau să se alăture grupului de pe facebook : București Fără Ei – Susținători