Turism

Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism, la Braşov

În perioada 6-8 octombrie a. va avea loc, la Braşov – Hotel Aro Palace, cea de-a 88-a Adunare Generală a Comisiei Europene pentru Turism, unde vor fi prezenţi delegaţi din 20 de ţări europene.

“Găzduirea în România a Adunării Generale a Comisiei Europene pentru Turism este o recunoaştere a eforturilor depuse de autorităţile centrale de a face turismul românesc competitiv pe plan internaţional. Am ales oraşul Braşov ca loc de desfăşurare a acestei reuniuni deoarece este una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice româneşti.Totodată, acest eveniment reprezintă o oportunitate de a promova România ca destinaţie turistică.” a declarat Florin Jianu, Ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism.

Cele două teme principale aflate la baza Adunării Generale a E.T.C. sunt activităţile şi iniţiativele de promovare a Europei ca destinaţie turistică, precum şi planul de acţiuni pentru anul 2015. De asemenea, alte subiecte pe ordinea de zi vor avea în vedere destinaţiile ecoturistice din România şi impactul audio-vizual asupra promovării în turism. Alte elemente importante din cadrul activităţilor desfăşurate de delegaţiile  prezente la Braşov vor fi premierea  primele două destinații ecoturistice din România : Orașul Zărnești și zona Mara-Cosău-Creasta Cocoșului(Maramureș) dar şi decernarea premiilor ETC Film Awards.

European Travel Commission (ETC) a fost înfiinţată în anul 1948 în Norvegia, are ca membri 33 de state din Europa şi operează pe pieţele europene, dar şi în Brazilia, Canada, China sau Statele Unite ale Americii. România este membră în Comisia Europeana pentru Turism din anul 1998.

Misiunea ETC este aceea de a crea strategii pentru dezvoltarea turismului sustenabil în destinațiile din Europa, precum și a unei platforme profesionale de marketing, în vederea promovării cu succes a țărilor membre.