ActualitateBusiness

Agricover Holding raportează rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2023

Agricover Holding a anunțat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2023. Compania lider în agribusiness-ul românesc raportează venituri de 1,06 miliarde RON din activități agricole, împrumuturi și avansuri agrifinanțare în valoare nominală de 2,96 miliarde RON până la 30 iunie 2023 și un profit operațional consolidat de 7,51 milioane RON. Numărul fermierilor care utilizează serviciile grupului a atins un nivel record de 10.587.

Deși sectorul agricol al României și piețele globale pentru inputuri și culturi agricole sunt profund interconectate, incertitudinile cauzate de tensiunile geopolitice aduc incertitudine asupra perspectivelor de creștere globală. În acest context, fermierii români au fost prudenți atât în achiziționarea de inputuri agricole, cât și în vânzarea producției agricole.

Rezultatele companiei Agricover Distribution au înregistrat o scădere de 20,4% în venituri, ajungând la 1,06 miliarde RON, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest declin a fost cauzat de o scădere bruscă a prețului de tranzacționare al unor inputuri agricole, în principal a produselor de nutriție a plantelor. Cu toate acestea, pierderile înregistrate în prima jumătate a anului au fost gestionate și nu vor mai afecta rezultatele din a doua jumătate a anului.

Pe de altă parte, segmentul Agrifinance a înregistrat o cerere crescută pentru servicii financiare, consolidându-și poziția pe piața locală de finanțare agricolă. În primul semestru al anului 2023, profitul înainte de taxe al segmentului Agrifinance a fost de 57,46 milioane RON, cu 52,8% mai mare față de primul semestru al anului 2022.

Agricover Holding este un grup de companii din sectorul european al agribusiness-ului, operând în distribuția de inputuri agricole, finanțarea fermierilor și tehnologie pentru agricultura digitală. Compania își menține poziția pe piață și se concentrează pe consolidarea viitoarelor perspective de creștere.