Business

Allianz-Țiriac a atras 600.000 de clienți noi în 2022

Allianz-Țiriac a înregistrat o creștere semnificativă a primelor brute subscrise și a plăților către clienți în anul 2022. Conform informațiilor furnizate de companie, primele brute subscrise au atins nivelul de 2,9 miliarde de lei, în creștere cu peste 40% față de anul precedent, în timp ce plățile către clienți și în numele acestora au crescut cu circa 53%.

În plus, Allianz-Țiriac a constituit rezerve tehnice în valoare de peste 3 miliarde de lei la finalul lunii decembrie 2022, pentru a garanta îndeplinirea angajamentelor viitoare față de asigurați.

Potrivit CEO-ului companiei, Virgil Șoncutean, plățile către clienți sunt motivul pentru care un asigurător există, iar majorarea lor în anul 2022 a permis asiguraților să își continue viața fără să își folosească veniturile sau economiile pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute.

Allianz-Țiriac a atras 600.000 de clienți noi în 2022, cu o creștere semnificativă în special pe segmentul asigurărilor auto, agricole, facultative pentru locuințe, sănătate și viață.

În ceea ce privește plățile către clienți, cea mai mare despăgubire plătită în 2022 a fost de 5,2 milioane de lei, în baza unei asigurări RCA pentru un accident auto care a avut loc în străinătate și în urma căruia un pieton a decedat. În ceea ce privește asigurările de proprietăți, cea mai mare despăgubire a fost de 3,8 milioane de lei, plătită în urma unui incendiu la un parc de agrement.

Allianz-Țiriac continuă să își extindă portofoliul de clienți și să dezvolte segmentul de asigurări de viață, care a înregistrat o creștere de 20% în 2022.