Business

Aniversare Grawe România: 15 ani de echilibru, siguranţă, stabilitate

Grawe România aniversează în luna octombrie 15 ani pe piaţa financiară locală. Compania, aflată în topul primilor 10 asigurători la nivel naţional a avut o evoluţie echilibrată. Cu un total de prime brute subscrise de 47 milioane lei, active  de aproape 380 milioane lei şi indemnizaţii brute plătite de 19,2 milioane lei la finalul anului 2014, Grawe îşi demonstrează stabilitatea.

Pe de altă parte, faptul că a reuşit performanţa de a obţine profit în fiecare dintre cei 15 ani pe care îi împlineşte este o dovadă a orientării corecte pe o piaţă care nu a fost mereu stabilă şi care a lansat destule provocări jucătorilor.

“Acest moment aniversar este şi unul de bilanţ, iar rezultatele sunt în măsură să ne bucure. Am construit un business stabil, clienţii au siguranţa protecţiei din contractele semnate cu noi, iar plata daunelor se face corect şi la timp. Acestea au fost obiectivele pe care le-am urmărit şi nu cota de piaţă. Aşadar, suntem pe un drum sigur, avem o creştere sănătoasă şi proiectele pe care ni le-am propus au toate şansele să devină realitate într-un timp chiar mai scurt decât preconizam.” declară Paul Swoboda, CEO Grawe România.

Compania face parte din grupul austriac Grawe, care perpetuează o istorie începută în anul 1828. Cele aproape două secole de experienţă în asigurări au contribuit major la modul în care Grawe şi-a construit oferta de produse şi portofoliul de clienţi. Dacă în anul 2000 avea numai asigurări de viaţă, în prezent Grawe pune la dispoziţia clienţilor săi şi asigurări de sănătate, de accident şi de locuinţă – facultative şi obligatorii.

„Deoarece preocuparea noastră majoră a fost întotdeauna clientul, am căutat să dezvoltăm toate liniile de business: pe lângă asigurările de viaţă, domeniu pe care îl stăpânim deplin, acoperim încă din anul 2010 nevoia de protecţie a locuinţei şi bunurilor, riscul de accident şi riscurile de călătorie. În consecinţă, am evoluat de la statutul de asigurător de viaţă consacrat, la cel de asigurător compozit sigur, care are rezerve şi face profit. Sintetizând, putem spune că, prin produsele accesibile, vânzătorii profesionişti şi voinţa de a schimba o mentalitate refractară faţă de ideea de asigurare, Grawe îşi respectă angajamentul pe termen lung semnat în 2000 cu piaţa din România. Nu uităm nicio clipă că suntem continuatorii unui proiect început acum 187 ani din dragoste de oameni şi din dorinţa de a-i ajuta. Acesta a fost începutul Grawe, iar noi ne facem o datorie din a urma aceleaşi principii corecte şi sănătoase. Până la urmă, aceşti primi 15 ani ai noştri nu sunt decât o continuare a unei istorii vechi şi frumoase” susţine Paul Swoboda.