Turism

Bogdan Pandelică a promovat România la JATA Tourism EXPO Japan

Oferta turistică românească a fost prezentată și promovată  de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Bogdan Pandelică, la Simpozionul ASEM (Asia-Europe Meeting), organizat în cadrul Târgului de turism JATA Tourism EXPO Japan ce a avut loc în perioada 23-27 septembrie a.c., la Tokyo.

De asemenea, consolidarea și dezvoltarea relațiilor economice și turistice bilaterale româno-japoneze, menite să mențină România pe traiectoria intereselor economice ale partenerilor niponi, dar și creșterea vizibilității României în context internațional, sunt  alte obiective urmărite în deplasarea sa, în Japonia, de secretarul de stat Pandelică.

Demnitarul a condus, la Tokyo, delegația română, care a participat, la Simpozionul ASEM (Asia-Europe Meeting), dedicat promovării turismului. În context, șeful delegației române a prezentat interesul României pentru susținerea dezvoltării turismului dintre Asia și Europa, necesitatea acordării unei atenții prioritare acestui sector cu influență considerabilă în dezvoltarea economică, în crearea de  noi locuri de muncă, precum și în participarea la formarea Produsului Intern Brut.

Agenda vizitei a cuprins și o întrevedere bilaterală cu ministrul nipon al Transporturilor, Infrastructurii și Turismului, Akihiro Ohta, context în care secretarul de stat Bogdan Pandelică a subliniat interesul României pentru consolidarea și dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale cu Japonia, inclusiv în domeniul turismului.