Sanatate

Carmen Brumă și United Way România susțin educația în sănătate a copiilor dezavantajați

Fundația United Way România va promova la ediția din acest an Semimaratonului Internațional București educația în sănătate pentru copiii dezavantajați, pentru a da șansa unui număr de 100 astfel de copii să înceapă să practice un stil de viață sănătos. Mesajul/cauza din acest an al fundației este promovat de realizatoarea tv Carmen Brumă, ea însăși o susținătoare ferventă a alimentației sănătoase și a sportului. Pentru susținerea United Way și ajutorarea celor 100 de copii, la Semimaratonul Internațional București,  alături de Carmen Brumă vor îmbrăca tricourile și vor alerga peste 300 de persoane, angajați ai mai multor companii din România.

 

Proiectul de anul acesta al organizației încurajează informarea și educarea părinților și copiilor cu privire la importanța unei alimentații echilibrate și a activităților sportive în viața de zi cu zi, asigură mese sănătoase și echilibrate în fiecare zi, echipamente sportive în funcție de nevoile specifice ale copiilor și înscrierea acestora la diverse sporturi, în funcție de aptitudini. România se confruntă de mai mulți ani cu o situație alarmantă în ceea ce privește alimentația și educația sportivă a copiilor: o treime dintre copiii cu vârsta de 8 ani este supraponderal și doar unul din zece practică un sport în afara programului de școală. Situația este însă cu mult mai gravă în cazul familiilor dezavantajate unde din cauza lipsurilor materiale părinții se află în imposibilitatea de a le oferi propriilor copii orice tip de activități extracurriculare. Din cauza nivelului scăzut de educație și de informare privind sănătatea, alimentația și sportul, jumătate dintre părinți nu sunt nici măcar conștienți de problemele de sănătate ale propriilor copii.

 

Carmen Brumă, care a acceptat statutul de ambasador United Way România pentru acest an, va alerga în cursa de 21 de km pentru  atrage atenția asupra nevoii copiilor dezavantajați de a avea acces la educație în sănătate. Mamă a unui băiețel în vârstă de doi ani, Carmen Brumă a ales să meargă dincolo de rolul ei de pe pista de alergare și să se implice direct în inițiativa de educație și prevenție a United Way România. Astăzi, Carmen ”a predat” unui număr de 20 de copii dezavantajați din cartierul bucureștean Ghencea o lecție de sport și alimentație sănătoasă.

 

”Este o bucurie și o onoare pentru mine invitația fundației United Way și sunt convinsă că noi, oamenii mari avem datoria să le predăm copiilor lecțiile pe care noi înșine le-am primit sau le-am experimentat. Mă bucur că am avut ocazia să le explic copiilor cum un stil de viață sănătos te poate ajuta să te dezvolți armonios, să capeți încredere în tine și să reușești tot ce îți propui”, a declarat cunoscuta realizatoare tv.