DeschidereSport

Fed Cup: România învinge Canada

România învinge Canada și se califică pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Pentru meciul numărul trei al partidei dintre România și Canada Irina Begu nu a putut trece peste problemele fizice suferite în timpul partidei de ieri și a fost înlocuită de  Andreea Mitu (23 de ani, locul 104 WTA) care  a reușit surpriza zilei și a învins-o pe Eugenie Bouchard (21 de ani, locul 7 WTA) în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-1. Partida a durat o ora și 58 de minute.

“La început nici nu mă aşteptam să joc! Sunt fericită că am câştigat şi vreau să le mulţumesc tuturor de aici pentru susţinere. Mi-am spus tot timpul că trebuie rămân pozitivă, să-mi fac jocul, să abordez fiecare punct și să caut susținere în dreptul băncii. A însemnat foarte mult pentru mine. Să joci pentru ţara ta e ceva cu adevărat special, deci nu pot compara acest succes cu cele din circuit”, a spus Mitu la finalul partidei.

Punctul decisiv pentru România a fost adus de Alexandra Dulgheru (26 de ani, locul 68 WTA) , care a învins-o în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-2, pe Francoise Abanda (18 ani, locul 260 WTA).

“Nici nu realizez ce am făcut aici. Nu pot să cred că am reușit! Am luptat pentru fiecare punct, am vrut ca toți românii să fie mândri de noi! Dumnezeule!”, a exclamat Alexandra Dulgheru la final.

România s-a calificat în Grupa Mondială deși nu le-a avut în echipă pe Simona Halep, Sorana Cîrstea sau pe Monica Niculescu.