ActualitateDeschidere

Guzganu’ Rozaliu, atac la Mega Image

Este de aproape 10 ani în piață și spune că dacă ar fi avut bani s-ar fi extins. “N-am avut bani, dar cine știe, poate câștig la loto și îmi deschid câte un Guzgan lângă fiecare Mega Image”, spune patronul magazinului Guzganu’ Rozaliu.

Deocamdată, prima unitate este deschisă pe Drumul Sării, la intersecția cu Bulevardul 13 Septembrie și este deja celebră. “Mă mai întâlnesc din când în când cu oameni care îmi spun că au auzit de Guzganu’ Rozaliu. Avem deja vreo trei apariții în ziar. Apoi au făcut mișto de numele meu la radio, dar mie îmi făcea plăcere”, spune patronul Guzganului Rozaliu. Povestește că atunci când a deschis magazinul abia se întorsese în țară și când s-a dus să își înregistreze firma nu se gândise la un nume. I s-a spus să aleagă două-trei variante ca să fie sigur că numele nu fusese deja luat de altcineva. „În acea perioadă se tot discuta la TV despre guzganul rozaliu, eram cu un prieten și el m-a întrebat dacă nu mi-a plăcut cum i-a zis Cristian Tudor Popescu lui Viorel Hrebenciuc <acest guzgan rozaliu> . Atunci m-am hotărât să numesc firma Guzganu’ Rozaliu. N-a mai fost nevoie de alte variante de nume”, își amintește râzând patronul minimarketului din Drumul Sării.

Prima oară a scris despre magazinul său chiar cineva trimis de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. “A venit cineva trimis de dânsul și la început m-am speriat.  M-am gândit că l-o fi înregistrat, să nu îmi facă probleme”, spune antreprenorul, adăugând că îi pare însă rău că nu a înregistrat marca la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). “N-am înregistrat-o la OSIM… acum văd că rozul a început să le placă la mai mulți, dar Guzganu’ Rozaliu e special, chiar dacă e ditamai șobolanu’…”, spune patronul magazinului.

Nu i-au crescut vânzările de când Viorel Hrebenciuc a fost chemat la DNA, dar spune că oricum avea fanii lui în zonă. Pe lângă comerț face și tencuieli decorative.  A învățat în Italia, înainte să se întoarcă în țară și deși nu câștigă mult, “se adună ceva” cât să trăiască decent fără să muncească pentru altu’.

Dacă ar fi avut bani să facă un lanț de magazine ar fi fost “super șmecher”. “Câte un Guzgan în fiecare cartier. Cred că dădea belea, sigur îi făceam pe ăștia cu Mega Image-ul!”, spune plin de elan antreprenorul.  Recunoaște însă că a avut emoții la un moment dat crezând că o să se deschidă un Mega Image chiar lângă el. De Shop&Go nu se teme, are prețurile prea mari și nu crede că vor rezista pe piață. Oricum, crede că în cazul francizei ești “tot un sclav, dar pe plantația ta, pentru că tot ei fac regulile”.

Până una alta, este încrezător în afacerea sa și spune că va depăși perioada de extindere agresivă a Mega Image, așa cum a trecut și peste perioada Mic.Ro, când Patriciu investea masiv în magazine de proximitate.