International

Neplăceri cauzate de jocurile de noroc? Te APĂRĂ DUCKADAM!

“Joc Responsabil”, cel mai important program de prevenţie și tratare a manifestărilor patologice a practicării de jocuri de noroc din România, lansează oficial campania “Este în joc viitorul tău!”, demers de informare și conștientizare adresat tinerilor.

Fostul mare portar, Helmuth Duckadam, devine cu acest prilej ambasadorul campaniei, urmând să participe, alături de Dr. Psiholog Cristian Andrei la evenimentele care vor fi organizate în liceele din cele mai importante municipii ale României.

Astăzi, 4 septembrie 2017, în prima zi a Entertainment Arena Expo 2017, a avut loc cea de-a treia ediţie a seminarului organizat sub egida “Joc Responsabil”, cel mai important program de prevenire și tratare a adicţiei de jocuri de noroc din România. Seminarul a fost sustinut de către  coordonatorii programului “Joc Responsabil” , Dr. Psiholog Leliana Parvulescu şi Dr. Psiholog Steliana Rizeanu, alături de care s-au regăsit Dan Iliovici, președintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și reprezentanţii Asociaţiei Joc Responsabil.

 Principala temă de dezbatere propusă reprezentanților companiilor de profil prezenți a fost cea a necesității abordării cu responsabilitate a demersurilor de publicitate și promovare a jocurilor de noroc în spațiu public.

 În cadru evenimentului, conducere asociației “Joc Responsabil” a dezvăluit și ultima inițiativă a sa, campania “Este în joc viitorul tău!”.

Obiectivele seminariilor care vor fi organizate în liceele din Români sunt:

  • informarea adolescentului pentru a asigura o raportare corectă a acestuia la jocurile de noroc înaintea atingerii vârstei majoratului;
  • poziţionarea jocurilor de noroc în mentalul adolescentului drept mijloc de divertisment, nu drept modalitate de a câştiga bani
  • explicarea către adolescent a mecanismelor jocului patologic, în vederea unei autoevaluări corecte dacă va fi cazul ulterior.

Campania se va derula în perioada 15 septembrie 2017 – 31 Mai 2018, în licee din municipiile reşedinţă de judeţ din România, primele două urmând să se desfășoare la București până la finalul lunii octombrie 2017.

Cu ocazia evenimentului “Joc Responsabil” de astăzi, eroul finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam a fost prezentat drept ambasador al campaniei “Este în joc viitorul tău!”. Astfel, liceenii vor avea ocazia unui dialog cu fostul mare portar, care va susține, alături de Dr. Psiholog Cristian Andrei, comunicări în evenimentele campaniei.

“M-am alăturat fără rezerve acestei initiative pentru că astfel pot contribui activ la efortul de educare a adolescenților pe o temă sensibilă. Ca și în sport, trebuie să înveți cât mai multe cât mai devreme, ca să faci mai puține greșeli mai târziu!”, a declarant Helmuth DUCKADAM.

“Adolescenții au abordări foarte diferite față de bani. De aici, raportări foarte diferite și față de mirajul de a câștiga acești bani prin intermediul jocurilor de noroc. Cultivând de la acest studiu o atitudine corectă față de gambling a acestora, cresc șansele ca această atitudine corectă să fie perpetuată și la adultul de mai târziu”, a subliniat la încheierea conferinței, dr. psiholog Cristian ANDREI.

info

Recent Posts

BVB Arena 2024: Antrenând capitalul românesc în arenă

Bursa de Valori București (BVB) își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea economiei locale prin lansarea…

4 zile ago

Alertă în trafic: Guvernul Ciolacu ar putea elimina 90% din mașinile Uber si Bold, determinând timpi de așteptare crescuți și tarife exorbitante

În ultima perioadă, amendamentele propuse la legea privind transportul alternativ au stârnit un val de…

o lună ago

Cristian Popescu Piedone conduce sondajele pentru Primăria Capitalei

În perioada 2-9 martie, un sondaj de opinie comandat de primarul general al Capitalei, Nicușor…

2 luni ago

Simona Halep a primit de la TAS o reducere semnificativă a suspendării sale

Simona Halep, fostul lider mondial în tenis, a primit o reducere semnificativă a suspendării sale…

2 luni ago

Tradiția Continuă! Revelion de vis în Parcul Titan al Sectorului 3″

Într-o lume plină de schimbări rapide și inovații, unele tradiții rămân constante, aducând bucurie și…

4 luni ago

Lenovo dezvaluie noile Laptopuri ThinkPad și IdeaPad cu procesoare Intel Core Ultra

Înaintea așteptatului eveniment CES 2024, Lenovo a dezvăluit o gamă impresionantă de laptopuri destinate segmentelor…

4 luni ago