Actualitate

Pasajul de la Piața Presei Libere, gata la primavară

Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, s-a declarat mulțumit de stadiului lucrărilor pasajului de la Piața Presei Libere, amplasat la intersecția a patru artere cu trafic ridicat, sos București-Ploiești, sos. Kisselef, b-dul Mărăști și b-dul Poligrafiei.
“Sunt mulțumit de evoluția lucrărilor la acest proiect de infrastructura, extrem de important pentru fluidizarea traficului pe zona de Nord a orașului. Structura subterana este aproape gata, pereții mulați ai pasajului sunt executați in proporţie de 75 la suta. Din noiembrie, Piața Presei va fi redata total circulației, urmând ca lucrările sa continue in subteran, pe durata întregii ierni, prin metoda pe care constructorul o numește «top down». Pasajul se executa în așa fel încât traficul din zona sa nu fie întrerupt pe perioada desfășurării lucrărilor”, a declarat Sorin Oprescu.
Pasajul de la Piața Presei Libere este realizat doar pe un singur sens, cel de intrare în București, de pe Șoseaua București-Ploiești și are doua ieșiri: una pe bulevardul Kiseleff și una pe bulevardul Mărăști.

In premieră, bifurcația acestui pasaj rutier este făcută în subteran, iar lucrările la pasajul pietonal de la intrarea in Parcul Herăstrău nu vor afecta traficul, pentru că structura va fi lucrată separat și montată în week-end.
Pasajul de la Piața Presei Libere va fluidiza circulația in zona, cu reducerea timpilor de așteptare, cu efecte propagate in întreaga zona centrala si va fi finalizat in primul trimestru al anului viitor.
Planul Urbanistic Zonal prevede, pe termen lung, în conexiune cu pasajul ce urmează a fi construit, realizarea unui întreg ansamblu multifuncțional subteran, alcătuit din pasaj pietonal subteran si parcaj subteran.