Business

Piața de vehicule comerciale în România este în creștere

Piața de vehicule comerciale în România este în creștere, conform informațiilor disponibile. IVECO își menține poziția de lider pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare pentru al patrulea an consecutiv. Compania a înregistrat o creștere cu 13,5% a cifrei de afaceri în 2022, ocupând poziția a doua în piața vehiculelor comerciale de la noi, cu o cotă de piață de 15,9%. La nivel european, IVECO a vândut aproape 100.000 de noi vehicule comerciale în 2022, iar în România au fost înmatriculate aproximativ 2.500 de noi unități.

În 2022, piața de vehicule comerciale din România a înregistrat o creștere de 6% față de anul precedent, cu 15.602 de noi unități înmatriculate. Creșterea a fost influențată, în principal, de categoria de vehicule medii și grele, care a crescut cu 17%. Cele mai multe înmatriculări de vehicule comerciale au avut loc în București și Ilfov, urmate de județele Argeș și Timiș.

În ceea ce privește vehiculele comerciale ușoare, IVECO și-a menținut poziția de lider pentru al patrulea an consecutiv, cu o cotă de piață de 25,1% și peste 2.000 de unități vândute în România dintr-un total de 8.080 de vehicule comerciale ușoare înmatriculate. Cele mai populare vehicule ușoare au fost furgoanele, urmate de șasiurile cu prelată și de vehiculele cu șasiu echipat cu box pentru temperatură controlată.

IVECO deține cea mai capilară rețea de vânzare și post-vânzare din România, cu 21 de puncte de vânzare și 24 de puncte de service pe tot teritoriul țării. Compania a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de contracte de întreținere și reparații în 2022, cu 175% mai mult față de anul precedent. Pentru 2023, IVECO își propune să continue să-și dezvolte rețeaua de vânzare și post-vânzare prin deschiderea de noi puncte și să promoveze contractele de mentenanță și întreținere pentru a maximiza experiența clienților.