Actualitate

Raiffeisen Bank România obține suspendarea ordinului ANPC privind calculul ratelor de credit

Raiffeisen Bank România a obținut o victorie importantă în instanță, reușind să suspende ordinul emis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu privire la modul de calcul al ratelor de credit. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București în data de 30 iunie 2023 și va avea efect până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea ordinului.

Este astfel a patra infrangere consecutivă a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în fața băncilor. Înaintea Raiffeisen Bank, și alte instituții financiare importante, cum ar fi BT, BRD și Alpha Bank Romania, au obținut victorii în instanță împotriva ANPC.

Aceste rezultate repetate în favoarea băncilor demonstrează că există o problemă cu modul în care ANPC a abordat reglementările privind calculul ratelor de credit și protecția consumatorilor în acest domeniu. Băncile au reușit să convingă instanțele că măsurile impuse de autoritate nu sunt justificate și pot avea consecințe negative asupra industriei bancare și a clienților săi.

Decizia recentă a Curții de Apel București de a suspenda ordinul ANPC în cazul Raiffeisen Bank România este în linie cu deciziile anterioare și arată că argumentele aduse de bănci au fost considerate valide și întemeiate.

Această serie de victorii în instanță ale băncilor în fața ANPC ar trebui să determine autoritatea să-și reconsidere abordarea și să colaboreze mai strâns cu instituțiile financiare în vederea găsirii unor soluții echitabile și fezabile pentru toate părțile implicate. Dialogul constructiv și cooperarea între autorități și industria bancară sunt esențiale pentru a asigura un cadru reglementar adecvat și pentru a proteja interesele atât ale băncilor, cât și ale consumatorilor.

info

Recent Posts

BVB Arena 2024: Antrenând capitalul românesc în arenă

Bursa de Valori București (BVB) își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea economiei locale prin lansarea…

4 săptămâni ago

Alertă în trafic: Guvernul Ciolacu ar putea elimina 90% din mașinile Uber si Bold, determinând timpi de așteptare crescuți și tarife exorbitante

În ultima perioadă, amendamentele propuse la legea privind transportul alternativ au stârnit un val de…

2 luni ago

Cristian Popescu Piedone conduce sondajele pentru Primăria Capitalei

În perioada 2-9 martie, un sondaj de opinie comandat de primarul general al Capitalei, Nicușor…

2 luni ago

Simona Halep a primit de la TAS o reducere semnificativă a suspendării sale

Simona Halep, fostul lider mondial în tenis, a primit o reducere semnificativă a suspendării sale…

2 luni ago

Tradiția Continuă! Revelion de vis în Parcul Titan al Sectorului 3″

Într-o lume plină de schimbări rapide și inovații, unele tradiții rămân constante, aducând bucurie și…

5 luni ago

Lenovo dezvaluie noile Laptopuri ThinkPad și IdeaPad cu procesoare Intel Core Ultra

Înaintea așteptatului eveniment CES 2024, Lenovo a dezvăluit o gamă impresionantă de laptopuri destinate segmentelor…

5 luni ago