DeschidereSport

Serena Williams se retrage de la Turneul Campioanelor

Americanca Serena Williams, numărul unu mondial în tenisul feminin, a decis să se retragă de la Turneul Campioanelor și nu va mai juca în acest an, pentru a avea grijă de sănătatea sa, a anunțat într-un comunicat remis organizatorilor turneului de la Beijing (China Open), la care, de asemenea, trebuia să participe.

Williams, 34 de ani, nu a mai jucat de când a fost învinsă de italianca Roberta Vinci, pe 11 septembrie, în semifinalele turneului US Open, ratând astfel șansa de a câștiga cele patru turnee de Mare Șlem din 2015, informează Agerpres.

Serena, care are în palmares 21 de titluri de Grand Slam la simplu, a declarat că a jucat accidentată în mare parte din acest an și a adăugat că nu va mai juca în 2015, renunțând atât la Turneul Campioanelor de la Singapore, cât și la China Open de la Beijing.”Călătoria mea în tenis anul acesta a fost uneori exaltantă, alteori dezamăgitoare”, a mai spus Williams.

”Am jucat accidentată cea mai mare parte a anului — la cot, la genunchi, iar în într-un anumit meci, la Flushing Medows, la inimă. Sunt un competitor mândru și vreau să joc cât de mult pot și cât de bine pot. Este o decizie foarte dificilă, dar luată din dragoste pentru acest sport”, a precizat Serena Williams.

Americanca nu își va putea apăra titlul cucerit anul trecut la Turneul Campioanelor în fața Simonei Halep, care va fi astfel principala favorită a competiției ce încheie sezonul în circuitul WTA.