Actualitate

VIDEO! Ludovic Orban apără tăierile de lemne și pe Schweighofer în mod special

După ce ministrul Mediului, Costel Alexe, a refuzat să interzică pe perioada stării de urgență tăierile de păduri pentru că “măsura nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie!”, a venit rândul premierului Ludovic Orban să ia apărarea tăietorilor de lemne.

Ludovic Orban supne că ‘România este importator net de masă lemnoasă. Am văzut că e campanie împotriva Schweighofer, care procesează 80% lemn din import’.

“Ce să facem acum? Să mai producem 200.000 de şomeri pentru că unii derulează campanii în care să fie oprite complet tăierile de arbori în perioada asta?Lemnul este o resursa care, exploatată legal, generează prin fabricile de mobilă sau prin alte mijloace de prelucrare a lemnului, plus valoare, locuri de muncă şi produse care susţin economia. Mi se pare o campanie profund dăunătoare. Treaba noastră este ca exploatarea lemnului să se facă în condiţile legii.  România este importator net de masă lemnoasă, am importat milioane de tone inclusiv din Germania, Austria, Polonia, Ucraina. Au fost furtuni foarte puternice şi sunt foarte multe căzături. Din cauza asta, preţul masei lemnoase a coborât destul de mult şi este mai rentabil uneori să achiziţionezi lemn din aceste ţări decât să cumperi lemn care este exploatat în România

E, de exemplu, campania împotriva companiei austriece Holzindustrie Schweighofer. Cred că 80% din lemnul pe care ei îl procesează la ora actuală este de import”,  a declarat Ludovic Orban.

Șocant! În timpul epidemiei de coronavirus putem închide toată țara, putem amenda zilnic mii de oameni, dar putem nu interzice tăierile de păduri. Mai mult, chiar premierul simte nevoia să devină avocatul Schweighofer.