DeschidereIT&C

Vodafone inaugurează noul laborator de informatică din ASE

Vodafone România și Academia de Studii Economice din București inaugurează noul laborator de informatică aflat în clădirea „Virgil Madgearu” de pe Calea Dorobanţi, finalizat printr-un proiect de renovare și modernizare, vizând adaptarea spațiului la nevoile de pregătire actuale ale studenților de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, precum și de la alte facultăți. Noul laborator are o capacitate de 27 de locuri și a fost complet dotat cu mobiler și echipamente noi constând în calculatoare, un videoproiector și un ecran pentru proiecție. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Vodafone România, fiind derulat în cadrul parteneriatului încheiat cu Academia de Studii Economice din București în iunie 2017.

„Începând de astăzi, studenții Academiei de Studii Economice din București vor beneficia de un laborator de informatică nou și complet echipat, care îi va ajuta să se pregătească pentru viitoarea lor carieră. Un brand care s-a remarcat ca lider în inovație timp de 20 de ani este partenerul perfect pentru tinerii care au nevoie acum să descopere lumea și oportunitățile pe care le au și să se bucure astfel de un viitor plin de experiențe interesante. Acesta este doar începutul unui parteneriat amplu între Vodafone România și ASE București”, a declarat Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.

„Parteneriatul ASE cu Vodafone România pleacă de la obiectivul nostru de a consolida relațiile cu mediu de afaceri și de a furniza suportul necesar în formarea competențelor de care absolvenții au astăzi nevoie pentru o integrare adecvată și rapidă în piața muncii. Avem încredere că acest parteneriat ne oferă o bază foarte bună pentru dezvoltarea, împreună cu profesioniștii Vodafone România, a unor programe adaptate pentru diferitele specializări acoperite de facultățile cu profil economic din cadul universității”, a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE București.

Parteneriatul cu Academia de Studii Economice din București face parte din inițiativa Vodafone România ce vizează sprijinirea mediului academic din România și a procesului de pregătire practică a studenților. În același context, compania va implementa și Programul Marketing Academy, care constă într-o serie de sesiuni de pregătire susținute de o echipă de profesioniști Vodafone România, fiind dedicat studenților interesați de o viitoare carieră în marketing sau în domenii conexe. Programul, bazat pe un concept de învățare interactivă, va fi organizat la sediul companiei.

Studenții ASE București pot de asemenea să se înscrie în Programul Discover, un program de dezvoltare profesională accelerată pentru tinerii cu potențial și să devină Management Trainee în cadrul diferitelor departamente Vodafone România. Acesta se adresează în special studenților masteranzi și absolvenților și oferă oportunități de expunere internațională, în cadrul grupului Vodafone.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date mobile și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de țări, 49 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 30 iunie 2017, Vodafone Group avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.

ASE București este universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor din România, conform clasamentului internațional QS World University Rankings 2018. Acest fapt este confirmat și de sondajele proprii, efectuate în rândul absolvenților, care arată că 71% dintre aceștia își găsesc un loc de muncă în domeniul studiilor urmate sau în domenii conexe în primele trei luni de la absolvire. ASE București oferă posibilitatea de a urma programe de licență, masterat și doctorat în limbile română, engleză, franceză și germană. Cu un număr de peste 22.000 de studenți, înscriși în cele 12 facultăți ale universității, ASE București este liderul învățământului economic superior și de administrație publică din România, care își asumă rolul complex de pol regional de educație și cercetare stiințifică avansată la nivelul Europei Centrale și de Sud-Est. Mai multe informații sunt disponibile pe www.ase.ro.