Sanatate

5 sfaturi pentru a învinge alergiile și asteniile de primăvară și a-ți recăpăta energia și vitalitatea

Primavara poate fi o perioada dificila pentru multe persoane din cauza alergiilor si asteniilor de primavara. Acest sezon aduce cu sine inmugurirea si inflorirea plantelor si copacilor, dar si fluctuatii de temperatura si umiditate ridicata, care pot duce la oboseala, iritabilitate si alte simptome neplacute. ApiLand, cel mai mare producator de produse apicole din Romania, vine in ajutorul celor care se confrunta cu aceste probleme de sanatate, oferind cinci sfaturi pentru a face fata alergiilor si asteniilor de primavara prin utilizarea de produse apicole.

Primul sfat este sa consumati miere locala, care contine polen din zona in care traiesti si poate ajuta la intarirea imunitatii. Mierea este o sursa naturala de energie si contribuie la combaterea asteniei.

Al doilea sfat este sa consumati polen crud, care poate fi un ajutor important in lupta impotriva alergiilor sezoniere. Acesta contribuie la construirea imunitatii la alergenii locali si poate reduce simptomele alergice. Polenul crud de salcie poate reduce nivelul de histamina, care este responsabila de declansarea alergiilor la polenul purtat de vant. Polenul crud poate fi consumat preventiv sau in paralel cu alte antialergice.

Al treilea sfat este sa luati miere cu laptisor de matca. Laptisorul de matca pur este un produs apicol bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Acesta poate ajuta la cresterea nivelului de energie si la combaterea asteniei. In combinatie cu mierea, poate fi un remediu excelent pentru a face fata asteniilor de primavara.

apiland.ro

Al patrulea sfat este sa consumati amestec de propolis si miere. Propolisul are proprietati antivirale, antibacteriene si antiinflamatoare si poate ajuta la reducerea simptomelor rinitei alergice. Propolisul poate fi consumat brut sau sub forma de tinctura, iar in combinatie cu mierea poate fi un remediu excelent pentru a reduce simptomele alergiilor sezoniere.

Ultimul sfat este sa faceti o cura cu tonice apicole. Acestea sunt amestecuri de miere, laptisor de matca, extract de propolis si polen crud sau ginseng, si sunt concentrate de vitamine si minerale ambalate sub forma de fiole practice si usor de consumat. Nu necesită condiții speciale de păstrare, le puteți lua cu dvs. oriunde mergeți și pot fi consumate oricând aveți nevoie de un impuls de energie. Cu aceste cinci sfaturi, puteti face fata mai usor alergiilor si asteniilor de primavara, folosind produse apicole pentru a sustine sanatatea organismului si a creste imunitatea naturala.