DeschidereIT&C

Acer Chrombook R 13 , primul model convertibil de 13 inchi

Acer extinde gama de dispozitive Chromebook cu modelul R 13, primul Chromebook convertibil cu un display de 13,3 inch.

Noul Chromebook R 13 are un design flexibil, ecran generos și poate fi folosit în nenumărate moduri, inclusiv tabletă datorită balamalelor cu rotire la 360 de grade. Chromebook-ul R 13 are o baterie cu autonomie de 12 ore, pentru productivitate pe parcursul întregii zile. În plus, vine cu suport pentru Android apps prin magazinul Google Play.

Conform datelor Gartner, grupul Acer este brand-ul numărul unu mondial în vânzările de Chromebook, cu o cotă de piață de peste 33% în 2015.

 

 Ecran tactil mare și un design elegant 

Display-ul IPS Full HD de 13,3 inchi este tactil în 10 puncte. Dispozitivul încorporează o cameră HD cu HDR și funcție de înregistrare audio și video HD și asigură o autonomie de pană la 12 ore pentru productivitate sporită pe tot parcursul zilei. Dispozitivul are un procesor MediaTek M8173C CorePilot quad-core pentru performanță solidă zi de zi. Noul Chromebook se conectează rapid cu ajutorul tehnologiei wireless 802.11ac 2×2 MIMO .

Chromebook-ul R 13 are un port USB tip-C care permite transferul datelor extrem de rapid, conectarea cu un display extern de înaltă rezoluție și, de asemenea, poate încărca alte dispozitive. Include și un port USB 3.0, HDMI, microfon  Bluetooth 4.0 și port jack pentru căști.

Chromebook-ul Acer va fi disponibil în mai multe variante de stocare, de 64GB, 32GB sau de 16 GB eMMC și are o memorie SDRAM LPDDR3 de 4GB.

Dispozitivul permite vizualizarea, editarea, crearea și colaborarea în programe precum  Microsoft Office sau Google Docs. Chromebook-urile sunt ideale pentru a fi folosite de  mai mulți utilizatori care se pot înregistra în propriul lor cont pentru a accesa documente, site-uri, notițe. Stocarea în Google Drive conferă un plus de securitate documentelor chiar dacă Chromebook-ul este furat sau pierdut.

Securitatea este un beneficiu important al Chromebook-ului, fiind updatat automat pentru a fi protejat împotriva celor mai noi vulnerabilități. În plus, funcția Supervised User permite utilizatorului să acceseze internetul în mod securizat.

Mai multe detalii aici