DeschidereIT&C

AFI Palace Cotroceni, gazdă a Bucharest Science Festival

AFI Palace Cotroceni găzduiește până pe 4 octombrie Bucharest Science Festival, un eveniment dedicat științei și cercetătorilor. Evenimentul este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinți- Parentime și reunește cercetători din domenii variate, cu scopul de a dezvălui contribuția pe care o are știința în existența zilnică.

Ajuns la cea de-a treia ediție, festivalul se desfășoară sub forma unor expoziții, experimente, conferințe și dezbateri în care sunt prezentate noi descoperiri din misteriosul Univers, dar și alte aspecte care fac societatea să funcționeze într-un ritm normal.

AFI Palace Cotroceni este una dintre gazdele de anul acesta ale festivalului și îi invită atât pe cei mari, cât și pe cei mici să participe la evenimentele ce se vor desfășura, acestea având tematici adecvate pentru ambele vârste.

Bucharest Science Festival începe astăzi în AFI Palace Cotroceni cu Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul reunește reprezentanți ai Institutelor de Cercetare din domeniul fizicii, mecanicii, ingineriei nucleare, științelor spațiale și multe altele. În cadrul evenimentului vor fi expuse stand-uri, vor avea loc concursuri, dar și o tombolă. Cei mici se pot înscrie la competiția „Avioane de hârtie”, iar dacă avionul lor va parcurge cel mai lung drum sau va avea cea mai original execuție, va fi premiat. Vizitatorii pot afla de la expozanți informații din diverse arii de interes și pot câștiga premii prin tragere la sorți.

Până la finalul evenimentului AFI Palace Cotroceni vă invită să vizitați și expozițiile Universul: Fața A/ Fața B și Energie pentru o lume durabilă. Prima dintre ele prezintă o serie de fotografii menite să îi ajute pe vizitatori să înțeleagă cum s-a ajuns până la nivelul de cunoaștere de astăzi al Universului. Cea de-a doua expoziție este una interactivă și propune o serie de 12 experimente, însoțite de panouri explicative ce demonstrează modul în care se produc diferite tipuri de energie, cum se stochează, unde se consumă și multe altele.
Așadar,cei pasionați de știință, dar și curioșii sunt așteptați în AFI Palace Cotroceni pentru a descoperi lumea fascinantă a cercetătorilor și secretele care fac lumea să funcționeze.
Pentru mai multe informaţii despre evenimente sau noutăţi din AFI Palace Cotroceni puteţi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficială de Facebook AFIPalace Cotroceni.