Business

Asirom VIG, profit de 3,93 milioane lei în 2016

Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG), una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu o experiență de peste 25 de ani la nivel local, a înregistrat, în 2016, un profit de 3,93 milioane lei și un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață) de 1,07 miliarde lei, în creștere cu 45% față de anul anterior. Mai mult, compania a avut cea mai importantă contribuție la creșterea excepțională a VIG în România în 2016.

Rata de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, înregistrată de Asirom VIG în 2016, reflectă soliditatea și stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum și politica prudențială a VIG. În plus, volumul total al activelor financiare a crescut anul trecut cu 42,5%, până la 1,35 miliarde lei, de la 947,1 milioane lei în 2015.

“În 2016 am revenit pe profit și am crescut pe toate segmentele de asigurări, în pofida provocărilor din piață. Asirom VIG este cel mai vechi asigurător din România și ne-am asumat un angajament pe termen lung față de clienții noștri. Ne concentrăm pe menținerea stabilității și maximizarea profitabilității companiei, iar din acest motiv obiectivele noastre privesc dezvoltarea sănătoasă, echilibrarea portofoliului și satisfacția clienților. Vom menține evoluția pozitivă și în 2017 și vom continua să fim un partener de încredere pentru clienții noștri, atât în acest an, cât și în anii următori”, a declarat Juraj Lelkes, CEO Asirom VIG.