DeschidereIT&C

Avangate organizează Tech Sessions cu tema Code Quality: Unit Tests

Pe data de 6 mai, începând cu ora 18.00, Avangate organizează ediția Tech Sessions cu tema “Code Quality: Unit Tests” în cadrul Impact Hub, Sala San Francisco, etajul II. Sesiunea va fi moderată de către Șerban Ghiță – Senior Software Engineer, Mobile Development și Bogdan Anton – Senior Software Engineer, ambii membri ai echipei Avangate din București.

În cadrul workshop-ului, cei doi invitați vor explica felul în care codul realizat de echipele Agile poate fi scris și produs într-un timp extrem de scurt. Astfel, startup-urile, firmele mari, proiectele open-source, proiectele personale și orice alte proiecte în domeniile SaaS, IaaS sau PaaS pot lansa și monetiza rapid produsele pe care le realizează.
Tot în cadrul ediției Tech Sessions din 6 mai, Șerban Ghiță și Bogdan Anton vor dezvălui amănunte despre munca ulterioară lansării codului și despre cum acesta poate deveni o piedică dacă nu este gestionat corect în detaliu încă de la început.
Mai mult, cei doi specialiști vor puncta și răspunsuri la întrebări precum:
• Cum scrii cod ce poate fi ușor de testat și de accesat?
• Cum se plătește ‘datoria’ strânsă în contul codului scris în grabă?
• Care este motivația pentru scrierea de teste unitare și cum se informează membrii echipei despre necesitatea lor?
Evenimentul “Code Quality: Unit Tests” se adresează programatorilor care vor să învețe cum să-și testeze aplicațiile PHP și persoanelor orientate către management care vor să afle ce împact au testele unitare asupra proiectelor PHP. Situațiile prezentate vor fi explicate în detaliu, ilustrate în situații reale și cu teste de programare în timp real.
La fiecare sesiune Avangate Tech Sessions, compania dezvăluie participanților detalii din munca de zi cu zi cu exemple concrete de situații, provocări și soluții aplicate în diverse stadii ale proiectelor pe care le dezvoltă.
Până în prezent, în cadrul programului Avangate Tech Sessions s-au organizat mai multe workshop-uri pe teme diverse, de la HTML5, aplicații mobile, Agile sau management de produs.
Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate. Pentru mai multe informații consultați formularul de inscriere pot fi gasite pe pagina de inregistrare.

Agenda:

Scurta introducere in tehnologiile folosite PHP, PHPUnit, Composer, etc.

Pregatirea unui proiect PHP pentru testare

Configurarea PHPUnit
Configurarea IDE-ului
Rulam primul test
Show me the code!
Situatii speciale si exemple intalnite in timpul scrierii testelor

Testare prin mocking cu metodele PHPUnit print extends cu fixturescu Mockery
Testare metode protected si private
Citirea proprietatilor protected si private.
Testarea metodelor concrete din clase abstracte
Testarea metodelor care includ functii interne PHP
Testarea exceptiilor (Exception) si erorilor
Show me the money!
Despre importanta de business testelor unitare

Technical debt
De ce sa testam unitar?
Motivatie si tool-uri
Concluzii
Sesiune de Q&A