BusinessDeschidere

Bancpost devine membru al Consiliului Patronatelor Bancare

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a aprobat extinderea sa la un numar de sapte banci, prin primirea in calitate de membru a Bancpost SA.

Membrii Adunarii Generale a CPBR – Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Răsvan Radu (UniCredit Bank), Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale), Tomas Spurny (Banca Comercială  Română), Michal Szczurek (ING Bank Romania) si Andrei Dudoiu (Volksbank) – au aprobat aderarea Bancpost in sedinta din 16 septembrie. La intalnire a participat si George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

“Suntem bucurosi pentru aderarea Bancpost la CPBR, aceasta fiind dovada ca cel mai nou membru al nostru intelege ca dialogul social si cultura parteneriatului sunt expresii ale oricarei societati democratice,” a declarat Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al CPBR. “Salutam alaturarea Bancpost la proiectul nostru, care este in fapt un angajament si o manifestare a preocuparilor noastre de a asigura transparenta procesului decizional si instituirea unui dialog tripartit constant, deschis si constructiv.”

“In calitate de banca sistemica, Bancpost este consecventa strategiei de a sustine in mod activ si responsabil economia Romaniei, iar toate actiunile noastre converg spre acest obiectiv. Suntem onorati sa ne alaturam CPBR si sa luam parte la dialogul constructiv initiat intre toate partile implicate in activitatea sectorului bancar – clienti, institutii si banci. Am incredere ca aceasta colaborare va conduce totodata la consolidarea relatiei de parteneriat pe care o avem cu clientii nostri si la dezvoltarea sectorului bancar”, a declarat la randul sau George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Cele sapte banci care compun acum CPBR detin peste jumatate din activele sistemului bancar din Romania, iar angajatii acestora reprezinta mai mult de o treime din totalul angajatilor la nivelul intregului sector bancar.