ActualitateDeschidere

Burse în valoare de 7.000 de euro la Sony World Photography Awards 2018

Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru ediția 2018.  Înscrierile în concurs sunt gratuite și pot fi făcute prin intermediul site-ului www.worldphoto.org.

 Cea de-a 11-a ediție a premiilor SWPA va include două noi categorii în competiția Professional, „Creative” și „Discovery”, și oportunitatea obținerii unor noi burse de către  fotografii câștigători, pentru finanțarea viitoarelor proiecte fotografice.

 Organizată de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume și reprezintă una dintre vocile puternice din industria fotografiei mondiale. Competiția recompensează anual cele mai bune fotografii contemporane realizate în ultimul an, oferindu-le fotografilor din întreaga lume expunere, oportunități și vizibilitate la nivel mondial.

 Frederik Buyckx, câștigătorul Sony World Photography Awards 2017, a comentat impactul  pe care l-a avut pentru el obținerea acestui premiu: „Câștigarea distincției Fotograful Anului mi-a adus mai multă expunere decât mi-aș fi imaginat vreodată. Mi-a deschis o mulțime de uși noi, dar, la fel de important, premiul obținut m-a încurajat să continuu lucrul la proiectele personale.”

Schimbarea procedeelor fotografice determină apariția unor noi categorii Professional

 Două noi categorii au fost incluse în cadrul competiției Professional pentru 2018, ca o recunoaștere a schimbărilor care au loc în modul de utilizare a fotografiei.

 Noile categorii „Creative” și „Discovery” se adresează fotografilor care lucrează cu procedee fotografice de ultimă oră.  Juriul va recompensa originalitatea, tehnicile de experimentare și imaginația fotografilor înscriși în aceste categorii și speră să găsească lucrări care altfel ar rămâne nedescoperite. Principalele criterii de notare ale juriului, valabile pentru toate categoriile din cadrul competiției SWPA, sunt interpretarea artistică, integritatea și abilitatea tehnică.

 Premiile Sony World Photography Awards includ patru competiții:

  • Professional – 10 categorii jurizate pe baza unui portofoliu de lucrări (5-10 imagini)
  • Open – cele mai bune fotografii individuale din 10 categorii
  • Youth – tinerii fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani pot înscrie o singură imagine, care răspunde unei cerințe impuse
  • Student Focus – competiție adresată celor care studiază fotografia

Lista și descrierea completă a categoriilor din cele patru competiții pot fi accesate aici: www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

 

Noi burseSony pentru finanțarea proiectelor fotografice

 Angajamentul asumat de competiția SWPA de a crea oportunități pentru fotografii participanți este demonstrat o dată în plus, prin includerea în acest an a unui program de susținere a fotografilor înscriși în competițiile Professional și Student Focus.

 Sony va acorda mai multe burse în valoare de 7.000 de dolari unor fotografi selectați, câștigători ai categoriilor Professional 2018, pentru continuarea proiectelor fotografice.

 În plus, finaliștii din cadrul competiției Student Focus vor primi fiecare 3.500 de dolari pentru a lucra împreună la un nou proiect fotografic, stabilit de Sony și World Photography Organisation.

 Programul devine oficial pentru ediția din 2018, după succesul înregistrat cu programul pilot din 2016 la care au participat trei câștigători ai competiției Professional: Amélie Labourdette, Maroesjka Lavigne și Nikola Linares. Bursele inaugurale Sony au susținut proiecte diverse, printre care un documentar despre tinerii toreadori din Spania (Linares), peisaje din Islanda și Namibia (Lavigne) și impactul acțiunilor omului asupra deșertului tunisian (Labourdette).

 Mai multe detalii despre câștigătorii burselor Sony pentru 2017 se regăsesc la final, în cadrul rubricii Note pentru jurnaliști. Fotografiile sunt disponibile la adresa press.worldphoto.org.

 

Premiile SWPA: expunere la nivel mondial, expoziții și echipament foto Sony

 Toți câștigătorii competițiilor Professional, Open, Youth și Student Focus vor primi echipamente foto Sony de ultimă generație.

 În plus, câștigătorul premiului Fotograful Anului și al competiției Open vor primi premii în bani – 25.000 de dolari, respectiv 5.000 de dolari.

 Toate lucrările câștigătorilor categoriilor, dar și ale multora dintre fotografii finaliști vor fi expuse în cadrul vernisajului anual Sony World Photography Awards din Londra, urmând apoi un turneu internațional. Fotografiile vor fi incluse în catalogul anual al competiției, iar câștigătorii și fotografii finaliști vor beneficia de expunere internațională prin intermediul campaniilor de marketing și de presă dedicate.