ActualitateBusiness

Când începe Black Friday la eMAG în 2023?

În fiecare an, românii așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea reducerilor, Black Friday, iar eMAG este magazinul care a transformat acest eveniment într-o tradiție de neratat în calendarul de cumpărături. Cu fiecare ediție, eMAG depășește așteptările, oferind clienților reduceri incredibile la o gamă variată de produse. Un aspect intrigant al evenimentului este ora de începere a Black Friday la eMAG. De-a lungul anilor, această oră a rămas un mister bine păstrat, cu excepția unor aproximări generale.

Iată câteva date istorice privind ora de începere a Black Friday la eMAG:

 • Anul 2022: Ora 7:21, pe data de 11 noiembrie.
 • Anul 2021: Ora 7:25, pe data de 12 noiembrie.
 • Anul 2020: Ora 7:37, pe data de 13 noiembrie.
 • Anul 2019: Ora 7:24, pe data de 15 noiembrie.
 • Anul 2018: Ora 6:56, pe data de 16 noiembrie.
 • Anul 2017: Ora 6:50, pe data de 17 noiembrie.
 • Anul 2016: Ora 6:49, pe data de 18 noiembrie.
 • Anul 2015: Ora 8:34, pe data de 20 noiembrie.
 • Anul 2014: Ora 6:52, pe data de 21 noiembrie.
 • Anul 2013: Ora 6:56, pe data de 22 noiembrie.
 • Anul 2012: Ora estimată în jurul orei 8:00, pe data de 23 noiembrie.
 • Anul 2011: Ora estimată în jurul orei 5:00, pe data de 25 noiembrie.
 • Anul 2010: Ora estimată în jurul orei 5:00, pe data de 26 noiembrie.

Este evident că ora de începere a Black Friday la eMAG variază de-a lungul anilor, fără un model clar. De ce nu anunță eMAG ora exactă de începere a evenimentului?

Un motiv evident este legat de surpriză și concurența. Anunțând cu anticipație ora exactă, alte magazine ar putea să ajusteze strategiile lor pentru a concura direct sau pentru a se sincroniza cu evenimentul. Acest lucru ar putea să reducă impactul sau eficacitatea campaniei de Black Friday a eMAG.

Un alt motiv important este riscul suprasolicitării site-ului. Atunci când un magazin online de dimensiunea eMAG anunță cu anticipație ora exactă de începere, acest lucru poate determina un număr mare de oameni să acceseze site-ul la acea oră. Acest flux mare de trafic poate duce la suprasolicitarea serverelor și la probleme tehnice care ar putea dezamăgi clienții.

În plus, păstrând ora de începere secretă, eMAG păstrează flexibilitatea în gestionarea ofertelor. Ei pot ajusta strategia în timp real în funcție de evoluția campaniei de Black Friday. De exemplu, pot adăuga sau elimina anumite oferte în funcție de cererea și feedback-ul clienților, ceea ce îmbunătățește experiența de cumpărare pentru toți.

eMAG este fondatorul Black Friday România și cel mai mare retailer online din țară. Ei au introdus conceptul de Black Friday în România în 2011, transformând acest eveniment într-o sărbătoare a reducerilor așteptată cu nerăbdare de către toți consumatorii din țara noastră. Cu fiecare ediție, eMAG a adus în prim-plan o gamă din ce în ce mai variată de produse și a îmbunătățit experiența de cumpărare, oferind tehnologii și facilități precum aplicația eMAG, posibilitatea de a achita în rate fără dobândă, plata rapidă online și multe altele.

Cu toate acestea, eMAG păstrează tradiția de a desfășura campania de Black Friday doar într-o singură zi. Stocurile se epuizează rapid, așa că este esențial să fii pregătit pentru eveniment și să fii online încă din primele minute în care se dau startul reducerilor.

În fiecare an, eMAG publică topul vânzărilor de Black Friday, dezvăluind ce au cumpărat românii și care sunt categoriile de produse cele mai vândute în această perioadă. Deși ordinea categoriilor diferă de la an la an, câteva categorii mari, precum smartphone-urile, televizoarele, produsele pentru casă și îngrijirea locuinței, electrocasnicele mici, articolele de îmbrăcăminte, produsele de îngrijire personală, băuturile alcoolice și multe altele, sunt întotdeauna în preferințele consumatorilor.

Un aspect interesant al Black Friday la eMAG este reprezentat de categoriile speciale de produse reduse. De-a lungul anilor, eMAG a surprins clienții cu oferte pentru categorii neașteptate, cum ar fi imobiliare, automobile, aur și monede, carne de porc, pachete turistice, servicii medicale, servicii telefonice, bilete la concerte, vouchere de reducere pentru bilete de avion Tarom, și multe altele. Ei au demonstrat că sunt dispuși să aducă oferte variate pentru a satisface toate gusturile și nevoile clienților.

Dacă luăm în considerare tendința din ultimii patru ani, observăm că ora de începere a Black Friday la eMAG a variat între 6:49 și 7:37 dimineața. Cu această tendință în vedere, este posibil ca Black Friday la eMAG în 2023 să înceapă undeva în jurul orei 7:00 dimineața. Cu toate acestea, este important să menționăm că eMAG poate să schimbe oricând strategia și să surprindă clienții cu o oră de începere diferită, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Prin urmare, este recomandabil să fiți pregătit pentru orice scenariu și să vă verificați periodic pentru actualizări și comunicate oficiale din partea eMAG înainte de Black Friday pentru a ști exact la ce oră va începe evenimentul în 2023.

Ești pregătit pentru Black Friday la eMAG?