Actualitate

Costel Alexe vrea să vâneze 400.000 de ciocârlii şi 566 de capre negre

Costel Alexe, apărător al tăierilor de păduri chiar și în timpul stării de urgență, vrea mai nou să decimeze și populațiile de ciocârlii și capre negre.

Senatorul USR Mihai Goţiu l-a prins pe ministrului Mediului, Costel Alexe, cu minciuna. Deși în luna februarie Costel Alexe a anunţat că pune sub protecţie ciocârlia şi capra neagră, acest lucru “nu l-a împiedecat, însă, să pună în dezbatere publică un ordin de ministru prin care se acordă cote de vânătoare pentru 566 de capre negre şi aproape 400.000 de ciocârlii”.

“RELAXARE cu împuşcături, după izolare! Ministrul Mediului, Costel Alexe, vrea să dea liber la măcel: sute de capre negre şi sute de mii de ciocârlii, scoase la… mezat şi împuşcat! VIDEO cu ministrul minţind, fără reţineri, că va proteja cele două specii: ‘Am luat decizia de a pune sub protecţie două specii emblematice pentru România, ciocârlia şi capra neagră’. Aşa se lăuda, în urmă cu doar două luni, pe 13 februarie, în mod public, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe (vezi înregistrarea). Asta nu l-a împiedicat, însă, să pună în dezbatere publică un ordin de ministru (https://cutt.ly/4yQsILi) prin care se acordă cote de vânătoare pentru 566 de capre negre şi aproape 400.000 de ciocârlii! Probabil, domnul ministru s-o fi gândit că, după atâta izolare de la pandemie, trebuie să se ‘relaxeze’ şi unii vânători cumva, cu nişte ture de împuşcat capre negre. Şi s-o fi gândit şi la revenirea economiei Italiei, în restaurantele căreia se consumă limbile ciocârliilor măcelărite în România”, a susţinut Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

Şi sper că propunerile legislative pe care le-am iniţiat anul trecut (tot împreună cu Allen Coliban şi Cornel Zainea), pentru includerea celor două specii pe lista celor protejate PRIN LEGE, vor fi deblocate la Camera Deputaţilor, acolo unde sub presiunea lobby-ului unor vânători, au fost stopate. Sunt absolut convins că ne putem relaxa după starea de urgenţă şi fără să măcelărim ciocârlii şi capre negre şi că redresarea economiei nu se bazează pe ciubucurile pe care le încasează unii dintre administratorii fondurilor de vânătoare de pe urma uciderii celor două specii”, a mai punctat senatorul USR. ”, a conchis senatorul USR.

Ministrul Mediului, mințind că va proteja capra neagră și ciocârlia de câmp