Actualitate

Cere gratuit MASCA care spune tot: “Tăiați pensiile speciale, nu pădurile”

În doar două luni, un milion de oameni au rămas fără un loc de muncă din cauza pandemiei, iar statul și-a permis să plătească, pentru aceeași perioadă, peste 300 de milioane de euro pentru pensii speciale. Privilegii pe care, recent, Curtea Constituțională le-a apărat, în disprețul sutelor de mii de români care își doresc plafonarea lor.

De ani de zile luptăm ca să-i convingem pe parlamentari să dea legi bune, care să ne protejeze pădurile de mafia lemnului. Mereu lasă portițe legislative pentru hoți. De exemplu, o lege făcută strâmb spune că tocătura nu mai este material lemnos. Poate fi transportată și vândută fără actele de însoțire necesare lemnului. Pădurile furate sunt transformate, la propriu, în praf.

În vremuri normale am fi mers în față la CCR, ca să le batem obrazul pentru sfidare. Ne-am fi făcut auziți la Cotroceni și în Piața Victoriei. Am fi arătat că suntem mult mai mulți decât cei cu pensii speciale sau cei care se îmbogățesc din afacerile ilegale cu lemn. Dar restricțiile impuse de coronavirus ne împiedică să ieșim în stradă.

Așa ne-a venit o altă idee. Să facem zeci de mii de măști pentru membrii comunității Declic, cu mesajul “Tăiați pensiile speciale, nu pădurile”. Măștile noastre vin la momentul potrivit, fac posibil protestul, chiar și în pandemie. Nu numai că îi vom proteja pe cei din jurul nostru, dar vom duce mai departe mesajul Declic, oriunde am merge. Ne vor vedea apelul toți cei din jurul nostru: în magazine, pe stradă, în mijloacele de transport în comun sau în instituții publice. Oriunde va fi obligatorie purtarea măștii. Vom purta mesajul zilnic, cât timp politicienii refuză să rezolve aceste nedreptăți.

Comanda masca ta AICI!