Sport

Echipa națională de fotbal a României, șanse mari sa iasă cu bine din Grupa E de la Euro 2024

Cu tragerea la sorți ce a avut loc la Elbphilharmonie din Hamburg pe 2 decembrie 2023, România și-a aflat adversarele în grupa E a turneului final Euro 2024. Împreună cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea Play-off-ului B, tricolorii se pregătesc pentru o competiție intensă și plină de provocări, care va avea loc în Germania anul viitor.

România se află într-o grupă echilibrată, având ca adversare Belgia, una dintre echipele favorite din urna 1, Slovacia, un adversar din urna 3, și câștigătoarea Play-off-ului B, provenind din urna 4. Este o încleștare care promite întâlniri tensionate și momente de fotbal de înaltă clasă. Cu trei locuri disponibile pentru a avansa în faza optimilor de finală, tricolorii vor trebui să-și concentreze eforturile și să-și pună în valoare calitățile în fiecare meci.

România își va începe aventura la Euro 2024 cu un meci împotriva câștigătoarei Play-off-ului B pe 17 iunie la Munchen, la ora 16:00. O provocare de la bun început, unde tricolorii vor căuta să obțină cele trei puncte vitale. Următoarele meciuri vor avea loc pe 21, 22 și 26 iunie, împotriva Slovaciei, Belgiei și respectiv Slovaciei, oferind o serie de dueluri interesante și emoționante.

Această călătorie fotbalistică va purta România prin diverse orașe germane: Dusseldorf, Koln, Frankfurt și Stuttgart. Fiecare arenă va deveni martora pasiunii și a determinării echipei naționale, iar suporterii vor avea ocazia să trăiască atmosfera unică a fiecărui stadion.

Doar primele două echipe clasate în fiecare grupă se vor califica automat în optimile de finală. Însă, Euro 2024 aduce o noutate interesantă: cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe vor avea, de asemenea, șansa de a avansa în etapa următoare. Acest aspect deschide ușa pentru echipele care pot să obțină rezultate solide și să impresioneze în ciuda eventualelor rezultate mai puțin favorabile.

Selecționerul Edward Iordănescu, împreună cu jucătorii de bază precum Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin, Radu Drăgușin și Andrei Burcă, și-au exprimat gândurile și determinarea în privința provocării ce îi așteaptă. Obiectivul declarat este acela de a trece de faza grupelor, de a lupta cu determinare și de a face România mândră. În ciuda adversarilor puternici, atmosfera din cadrul echipei transmite un mesaj de unitate și încredere, elemente esențiale pentru a depăși obstacolele din calea succesului.

Cu biletele puse în vânzare începând cu 4 decembrie, disponibile doar pe platforma UEFA, suporterii vor avea oportunitatea să-și arate sprijinul și să fie alături de echipa națională în această călătorie fotbalistică unică. Euro 2024 se anunță a fi o ediție memorabilă, iar povestea României în Grupa E promite să fie plină de intensitate și emoție.

Privim cu încredere spre vară, când România va intra pe terenul de fotbal al Germaniei cu scopul de a scrie o nouă pagină în istoria sa fotbalistică. Speranțe, ambiții și pasiune se vor amesteca într-un cocktail exploziv, iar privirea fotbalului european va fi ațintită asupra tricolorilor. Să trăiască Euro 2024!

Grupa E (EURO 2024):

  • Echipe:
    • România (urna 2)
    • Belgia (urna 1)
    • Slovacia (urna 3)
    • Câștigătoarea Play-off-ului B (urna 4)

Programul meciurilor pentru România în Grupa E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Reacții din echipă:

  • Edward Iordănescu (selecționer): Obiectivul este să meargă mai departe și să treacă de grupă. Subliniază importanța unității și încrederii în echipă.
  • Nicolae Stanciu: Consideră că sunt echipe puternice, dar nu cele mai puternice. E conștient de valoarea grupului și dorește să treacă de faza grupelor.
  • Ianis Hagi: Anunță o luptă echitabilă cu fiecare echipă din grupă și dorește să se califice mai departe fără a subestima adversarii.
  • Răzvan Marin: Numeste grupa echilibrată și spune că echipa va da totul pentru a se califica mai departe.
  • Radu Drăgușin: Are încredere că vor obține rezultatele dorite și se așteaptă la meciuri dificile.
  • Andrei Burcă: Compară grupa cu cea de calificare, evidențiind importanța pregătirii bune și menționând că aceasta este doar începutul.

Prețurile biletelor (EUR)

Faza grupelorMeci de deschidereOptimiSferturiSemifinaleFinala
Peluze fani305050608095
Categoria 36019585100195300
Categoria 2150400175200400600
Categoria 12006002503006001000