ActualitateDeschidere

FAN Courier inaugurează primul HUB regional la Brașov

FAN Courier, companie cu acționariat integral românesc, își consolidează poziția de lider al pieței locale de curierat prin finalizarea primului HUB regional – FAN Courier Brașov, cea mai importantă investiție din ultimii 5 ani. Investiția de 5 milioane de euro a fost realizată din surse proprii și are rolul de a prelua o parte importantă din traficul de expediții pe care îl gestionează compania la nivel național.

”HUB-ul FAN Courier Brașov este cea mai importantă investiție pe care ne-am asumat-o în ultimii an, pentru a descentraliza o parte semnificativă din activitatea pe care o desfășurăm la nivelul întregii țări. Brașov-ul, cunoscut ca un nod de transport important între cele trei regiuni istorice ale României, s-a dezvoltat constant în ultimii ani și devine un centru de business care generează tot mai multă activitate pentru noi, industria de curierat. Astfel, HUB-ul de aici va degreva pe de o parte activitatea care acum este concentrată în București și ne va ajuta la eficientizarea activității curente”, a declarat Felix Pătrășcanu, acționar FAN Courier.
FAN Courier Brașov este o replică a sediului central FAN Courier, amplasat la ieșirea din București și va avea capacitatea de a prelua aproximativ 24% din activitatea curentă. Investiția, începută la finalul anului 2014 este de 5 milioane de euro, fonduri asigurate de companie din surse proprii. Investiția în HUB-ul de la Brașov a reprezentat o treime din totalul investițiilor pe care FAN Courier le-a realizat în anul 2015.

”Dintotdeauna, strategia noastră s-a bazat pe o creștere sănătoasă, pentru care ne-am făcut calcule din timp. Am cumpărat terenul și am început construcția în momentul în care am fost convinși că ne vom putea asuma investiția în termenii de calitate pe care îi doream și plecând de la nevoile identificate ale clienților noștri. Anual, investițiile pe care le programăm sunt direcționate către modernizarea și completarea flotei auto, către pregătirea personalului și modernizarea infrastructurii tehnologice cu care lucrăm. Datorită volumului de expediții în creștere de la un an la altul, investiția de la Brașov a devenit imperios necesară în ultimii ani”, a explicat Adrian Mihai, acționar al FAN Courier.
HUB-ul FAN Courier Brașov, construit pe o suprafață de aproximativ 34.000 mp, va avea aproximativ 300 de angajați, personalul recrutat de pe piața locală a forței de muncă beneficiind deja de programe intensive de training.