Actualitate

Gerald Schweighofer, numit cetățean de onoare al orașului Comănești

Gerald Schweighofer, Directorul General al companiei Holzindustrie Schweighofer, a primit titlul de cetățean de onoare al oraşului Comăneşti. Acordarea acestei distincții a fost decisă în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, datorită contribuțiilor pe care investitorul le-a avut în ultimii cinci ani la dezvoltarea economiei și a comunității din zonă.

Povestea lui Gerald Schweighofer în Comănești (județul Bacău) a început în anul 2010, când Holzindustrie Schweighofer a achiziționat fabrica de panel Baco, pe care a transformat-o într-o afacere recunoscută la nivel internațional. În urma unei creșteri a producției de 270%, fabrica are în prezent cea mai mare producție de panel din lume. În numai cinci ani, Holzindustrie Schweighofer a investit 25 de milioane de euro în extinderea și modernizarea acestei fabrici cu tehnologii inovatoare. De asemenea, au fost create 750 de locuri de muncă, Holzindustrie Schweighofer fiind cel mai mare angajator din Comănești. În prezent, 3.000 de persoane din
oraș şi împrejurimi depind direct de veniturile angajaților care lucrează în această fabrică. Holzindustrie Schweighofer este cel mai mare contribuabil din zonă, fabrica din Comănești aducând peste 10 milioane de euro la bugetul consolidat al statului în perioada 2011-2014.

„Acest titlu onorific are o semnificație specială pentru mine, deoarece mă simt foarte legat de orașul Comănești. Am găsit aici o echipă de oameni talentați, bine pregătiți și foarte competenți, cu care am plăcerea să colaborez excelent. Le mulțumesc tuturor pentru căldura cu care m-au primit în această comunitate. Creştem împreună de cinci ani şi acum, ca şi cetăţean al oraşului, mă voi implica şi mai mult în problemele sociale ale comunităţii”, a declarat Gerald Schweighofer, Directorul General al Holzindustrie Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer transformă cherestea de categorie inferioară în produse de înaltă calitate. Lemnul dobândește prin prelucrare o valoare de aproape 4 ori mai mare față de valoarea materiei prime folosite. Valoarea adăugată se reflectă în locuri de muncă, taxe locale și la bugetul de stat, investiții, servicii locale, sprijin pentru economia și comunitatea din zonă. Panelul produs aici, în urma unei valorificări superioare a cherestelei, prezintă o varietate largă de aplicații, de la mobilă și decorațiuni interioare la panouri de cofraj pentru elemente turnate.