Business

IFC extinde cu 20 de milioane de dolari linia de finantare acordata Bancpost

International Finance Corporation (IFC), membru al Grupului Bancii Mondiale, a extins linia de finantare acordata Bancpost cu 20 de milioane de dolari, fondurile urmand a fi utilizate pentru sustinerea activitatii de import – export a companiilor locale.

Bancpost a ajuns astfel la un plafon de 80 de milioane de dolari in cadrul Programului de finantare a comertului Global (Global Trade Finance Program – GTFP), dedicat consolidarii pietelor emergente in comertul international prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzacțiile comerciale.

„Angajamentul Bancpost este de a contribui in mod activ la sustinerea economiei romanesti. In paralel cu existenta unui sector privat solid, Romania are nevoie si de un comert international puternic si competitiv. In acest sens, ne concentram pe sprijinirea companiilor locale si facilitarea  accesului acestora la finantari care sa le permita derularea activitatilor comerciale si valorificarea oportunitatilor de afaceri identificate in afara granitelor tarii”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

„Tranzactiile  finantate in cadrul GTFP acopera intreg fluxul comercial al unei companii, atat pentru exportatori – de la momentul transmiterii comenzii de catre un client extern si finantarea etapelor de pre-export pana la livrare si incasare – cat si pentru importatori, inclusiv operatiunile post-import, distributie si pana la incasarea efectiva. Finantarea intregului ciclu al acestor tranzactii permite clientilor negocierea cu furnizorii si clientii lor a unor termene si conditii mai avantajoase”, a precizat si Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Parteneriatul Bancpost – IFC este unul de lunga durata, Bancpost fiind prima banca emitenta din Romania care s-a alaturat Programului de Finantare a Comertului Global in 2010. Datorita volumului sustinut de finantari acordate, in 2012, banca a primit in premiera pentru Romania si regiune distinctia de “Cea mai buna banca emitenta nou intrata in cadrul Programului de finantare a comertului global din zona Europa si Asia Centrala”. In 2013, IFC a continuat sa certifice performantele Bancpost in cadrul acestui program, banca fiind desemnata drept “Cel mai bun partener IFC pentru finantarea comertului international din zona Europa de Sud”.

Datorita utilizarii foarte intense a acestei linii,  in perioada 2010 – 2015 IFC a majorat de mai multe ori plafonul liniei de finantare a comertului international pentru Bancpost.