Actualitate

Încă un pas pentru Unire! AUR se va lansa şi în Republica Moldova

Încă un pas pentru reunificarea Republicii Moldova cu România. AUR se va lansa şi în Republica Moldova, la Chişinău, eveniment ce va avea loc pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, anunţă copreşedintele AUR, deputatul George Simion, care se află în Vama Albiţa-Leuşeni, potrivit Agerpres.

“De-aici, din vama nedreaptă care desparte românii, vă anunţ că AUR Republica Moldova se lansează pe 27 martie şi alături de noi îi aşteptăm pe toţi patrioţii români, oriunde ar trăi aceştia. Nu dăm înapoi niciun metru, nu cedăm, iar ultimele 24 de ore nu vor rămâne nepedepsite. Ne repliem pe terenul lor, cel politic, ne dăm mână cu mână cu toţi oamenii sinceri din Republica Moldova, ca să ducem la îndeplinire idealul reîntregirii naţionale, visul lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Orice obstacol pe care ei ni-l pun în cale ne îndârjeşte şi ne face mai puternici. Mergem până la capăt să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut şi de pretutindeni”, a declarat luni Simion într-un comunicat de presă.

George Simion a vrut să meargă la Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova, pentru a-și lua rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla de la scriitorul, publicistul și fruntașul unionist Nicolae Dabija, care a încetat din viață vineri.

George Simion, copreședintele AUR, a provocat duminică un incident la granița cu Republica Moldova, după ce nu a fost lăsat să treacă, el având interdicție de intrare pe teritoriul statului vecin până în 2023. George Simion a făcut apel la pașaportul său diplomatic de parlamentar și a cerut intervenția Ministerului de Externe.