Business

ING Bank România: Creștere semnificativă de 63,16 miliarde lei în active în 2023

ING Bank România a înregistrat o creștere semnificativă în primul semestru al anului 2023, cu rezultate financiare impresionante și o adopție digitală ridicată. Activele băncii au ajuns la 63,16 mld. lei, creditele la 37,73 mld. lei, iar depozitele la 54,32 mld. lei. Profitul net a fost de 0,75 mld. lei, iar veniturile s-au cifrat la 1,63 mld. lei. Costurile cu provizioanele au scăzut la 35 milioane de lei.

Banca a continuat să se dezvolte, ajungând la 1,73 milioane de clienți activi – persoane fizice și juridice. În același timp, portofoliul de credite și depozite a crescut. Rata creditelor neperformante a rămas la un nivel foarte scăzut, de aproximativ 3%, chiar și în contextul inflației și al ratelor de dobândă mai ridicate. Acest lucru demonstrează soliditatea portofoliului de credite al băncii și maturitatea financiară a clienților săi.

ING Bank România a jucat un rol important în finanțarea celui mai mare proiect de economie circulară din țară, devenind finanțator unic al Sistemului de Garanție-Returnare implementat de RetuRO. Acest proiect are implicații semnificative pentru dezvoltarea durabilă a României.

Banca a pus accent pe digitalizare și îmbunătățirea constantă a experienței clientului. În primul semestru din 2023, logările în aplicația Home’Bank au crescut cu 17%, iar numărul plăților inițiate din Home’Bank a fost cu 20% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. La finalul primelor 6 luni, aproximativ 81% dintre clienții activi persoane fizice foloseau aplicația Home’Bank aproape zilnic.

ING Bank România a fost implicată în numeroase tranzacții financiare semnificative în primul semestru al anului 2023. Acest lucru include finanțarea de 426 milioane de lei acordată companiei RetuRO pentru implementarea Sistemului Garanție-Returnare în România, care a fost cea mai mare finanțare verde pentru ING Bank România.

“Suntem hotărâți să facem diferența și în domeniul sustenabilității, continuând să acordăm finanțări care încurajează tranziția clienților noștri către o economie verde. De altfel, banca noastră a devenit finanțator unic al Sistemului de Garanție-Returnare implementat de RetuRO, cel mai important proiect de economie circulară la nivel național și al doilea ca amploare din Europa, cu implicații importante în dezvoltarea durabilă a României. Suntem mereu alături de clienții noștri, pe care vrem să-i sprijinim să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

ING Bank România a avut un semestru de succes în 2023, cu o creștere semnificativă, o adopție digitală ridicată și un angajament puternic în sustenabilitate. Cu o abordare pro-client și o concentrare pe inovație, banca este bine poziționată pentru a continua această traiectorie ascendentă.