IT&C

Konica Minolta, primul centru de cercetare și dezvoltare în Europa

Konica Minolta a deschis în Brno, Cehia, primul centru european de cercetare și dezvoltare al companiei. Centrul este a doua investiție în centre specializate în Europa, după ce Konica Minolta a lansat în luna martie a acestui an, tot la Brno, Cehia, primul centru de Client Briefing ca parte a centrului de inovație în afaceri. În următorii ani, cele două centre vor angaja peste 100 de specialiști IT.

Centrul de inovație în afaceri are drept obiective principale identificarea de noi oportunități de afaceri, colectarea de idei și cerințe venite din partea clienților și susținerea dezvoltării de noi modele de afaceri. Centrul de R&D din Brno se va ocupa, în baza necesităților centrului de inovație în afaceri, de evoluția tehnologică și dezvoltarea produselor și soluțiilor inovatoare pentru automatizarea datelor și mediul de lucru digital, precum și sisteme de printare 3D și electronice portabile.

Dennis Curry, Vice Președinte și Director al Centrului de Inovație în Afaceri pentru Europa: “Zona metropolitană Brno a devenit un loc strategic în Europa pentru Konica Minolta datorită  experților IT calificați și instituțiilor de cercetare și dezvoltare. Lansarea centrului de Client Briefing, la începutul lunii martie a acestui an, a fost prima etapă în crearea unui ecosistem de inovație în Cehia. Acesta se concentrează pe cerințele clienților și ale partenerilor de afaceri pentru a le oferi exact ce au nevoie, iar centrul de cercetare și dezvoltare aduce un plus de valoare tehnologiei. Noua generație de produse, care va fi elaborată de specialiștii noștri cehi, va face parte din portofoliul disponibil la nivel global.”

Echipa R&D din Brno va fi responsabilă pe zona de cercetare și dezvoltare pentru sisteme inteligente, inclusiv dezvoltarea unor sisteme de sensori, soluții pentru automatizarea datelor, înțelegerea datelor semantice și automatizarea mediilor de lucru digitale. Echipa europeană de cercetare și dezvoltare extinsă se va ocupa și de echipamente și sisteme de printare 3D, tehnologie portabilă și echipamente medicale noi.

Matej Dusik, R&D Strategy and Technology Manager, Konica Minolta R&D centre, Brno: “Prin intermediul noilor tehnologii, ne propunem să ajutăm clienții să economisească timp, să optimizeze costuri și să își simplifice gestionarea datelor, a informațiilor și a proceselor, atât în mediul office cât și în cel industrial.”

Centrul de cercetare și dezvoltare din Brno este primul deschis de Konica Minolta în Europa și unul dintre cele trei  existente la nivel mondial. Primul a fost creat în Tokyo, Japonia, iar al doilea la San Francisco (San Mateo), Statele Unite ale Americii. Echipa din Brno va fi coordonată de la centrul de Management pentru Cercetare și Dezvoltare cu sediul în Londra și va colabora îndeaproape cu filiala din Cehia a Konica Minolta Business Solutions, precum și cu întreaga rețea europeană de laboratoare de inovare. Înființarea Centrului de Cercetare și Dezvoltare Brno este primul pas în strategia corporativă R&D la nivel mondial. Următorul Centrul va fi deschis în Munchen și se va axa pe tehnologii medicale. Alte centre R&D urmează să fie deschise în Londra și Berlin.

Înființarea de centre R&D și centre de inovație în afaceri la nivel mondial face parte din strategia Konica Minolta de a sprijini transformarea companiei de la un furnizor de hardware la un furnizor de soluții de afaceri, oferind produse și servicii inovatoare. Konica Minolta face investiții serioase la nivel global pentru a extinde portofoliul de servicii TIC și a dezvolta zonele sale de interes în tehnologie.