Business

Luca de Meo, noul Presedinte al Comitetului Executiv al SEAT SA

Luca de Meo (Milano, 1967), in prezent Vice-Presedinte Executiv de Vanzari si Marketing la  Audi AG, a fost numit in functia de Presedinte al Comitetului Executiv al SEAT SA. El il va inlocui pe Jürgen Stackmann (1961), numit in functia de Vice-Presedinte de Vanzari, Marketing si Aftersales al marcii Volkswagen autoturisme, raportand catre Dr. Herbert Diess, Presedintele Comitetului Executiv al marcii Volkswagen. Ambii vor prelua noile functii incepand cu 1 noiembrie 2015.

Luca de Meo detine o diploma in Administrarea Afacerilor obtinuta la Università Commerciale Luigi Bocconi din Milano si are peste 20 ani de experienta in domeniul auto. El si-a inceput cariera la Renault, inainte de a trece la Toyota Europe, apoi a facut parte din Grupul Fiat, unde a condus marcile Lancia, Fiat si Alfa Romeo. S-a alaturat Volkswagen Group in anul 2009, ca Director de Marketing atat pentru marca Volkswagen autoturisme cat si pentru Volkswagen Group. In anul 2012 a preluat functia de membru al Consiliului de administratie pentru Vanzari si Marketing la Audi AG. El este, de asemenea, membru al Consiliilor de supraveghere ale Ducati și Lamborghini si Presedinte al Consiliului de administratie al Volkswagen Group Italia.

Jürgen Stackmann se afla in fruntea SEAT din mai 2013. A condus cu succes repozitionarea marcii pe piata europeana si a readus SEAT pe drumul spre succes. Dr. Francisco Javier García Sanz, Presedinte al Consiliului de Supraveghere SEAT si membru al Comitetului Executiv al Volkswagen Group: “Sunt mandru de ceea ce a realizat Jürgen Stackmann in ultimii 2 ani si jumatate la conducerea marcii SEAT. Compania a inregistrat o crestere remarcabila a vanzarilor, de 22% in ultimii 2 ani, in conditii de piata dificile, si trendul ramane pozitiv, cu o crestere de 7% de la inceputul anului 2015. Cel mai bine vandut model este SEAT Leon, care contribuie la imbunatatirea majora a profitului operational al companiei. SEAT este in mod clar pe drumul spre succes durabil”.

Pe langa rezultatele remarcabile obtinute in vanzari, Jürgen Stackmann si echipa de conducere a SEAT au pus la punct o foaie de parcurs clara pentru marca in viitorii ani. Dr. García Sanz: “Aceasta noua numire nu schimba cu nimic strategia stabilita sau directia marcii SEAT. Credem ca planul pus in aplicare va conduce la cresterea durabila a marcii SEAT in viitor. Increderea acordata de Volkswagen Group este confirmata de recentul anunt referitor la planul de investitie in cercetare, dezvoltare si instalatii, in valoare de 3.3 miliarde de EURO”.

Luca de Meo a fost selectat personal de Dr. García Sanz pentru a-i succede lui Jürgen Stackmann la conducerea SEAT. “Sunt pe deplin convins ca Luca de Meo va implementa cu succes si va continua sa dezvolte proiectele deja incepute pentru cresterea in continuare a marcii SEAT”, a declarat Dr. García Sanz.