Actualitate

PSD rămâne favorit înainte de alegerile parlamentare, AUR în creștere

Potrivit unui sondaj realizat în perioada 27 mai – 11 iunie de către The Center la comanda USR, rezultă că PSD se menține ca partidul favorit al românilor, obținând 28% din intențiile de vot. În același timp, AUR înregistrează o creștere semnificativă, situându-se pe locul doi, cu 22% din preferințele electoratului.

În ceea ce privește Partidul Național Liberal (PNL), acesta ocupă locul al treilea în clasament, cu 18% din intențiile de vot. Rezultatele sondajului indică faptul că PSD și AUR se află într-o poziție favorabilă înaintea alegerilor parlamentare, dar PNL trebuie să facă eforturi pentru a-și consolida susținerea.

Studiul mai relevă faptul că doar 12% dintre respondenți consideră că rotativa guvernamentală este un lucru bun, în timp ce 35% o consideră negativă. În ceea ce privește popularitatea politicienilor, Emil Boc, primarul PNL al Clujului, se află în topul favorabilității cu 12% din opiniile favorabile exprimate de către participanți.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 916 persoane prin metoda CATI (Telefonic), cu o eroare maximă de eșantionare de +/- 3,4% și un nivel de încredere de 95%. Rezultatele acestui sondaj oferă o perspectivă asupra preferințelor electoratului român în perioada analizată.