DeschidereSanatate

REGINA MARIA: investiții de 9 milioane de euro în Cluj

 9 milioane de euro este bilanțul investițiilor Rețelei REGINA MARIA în Cluj. În plus, în 2017, furnizorul medical privat și-a îmbogățit portofoliul local cu două noi achiziții, iar la începutul anului viitor va inaugura și primul spital privat cu servicii integrate din regiune

 În cei aproape 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a realizat investiții de peste 9 milioane de euro[1], sumă alocată pentru deschiderea și modernizarea unităților medicale, extinderi, dar și pentru achiziția de aparatură medicală modernă. În plus față de aceste investiții, în 2017, REGINA MARIA s-a extins la nivel local și prin două achiziții: Prompt URG – serviciul de ambulanță privată și îngrijire la domiciliu și laboratorul Santomar OncoDiagnostic – liderul local pe zona de anatomie patologică și citologie.

Furnizorul medical privat va continua investițiile în sistemul medical local prin inaugurarea, la începutul anului 2018, primului spital privat cu servicii integrate din oraș, o unitate medicală de importanță regională, care va deservi și pacienții din județele limitrofe. Valoarea totală a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro.

”Clujul devine, pentru REGINA MARIA, noua capitală a sănătății. Orașul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național; a fost primul oraș în care ne-am extins, la începutul lui 2008, și în care, ulterior, am direcționat cele mai mari bugete de investiții, după București. Bineînțeles, toate aceste lucruri au fost posibile și datorită înaltei pregătiri a medicilor de aici și a calității la care se face medicina în Cluj. Suntem onorați să avem alături unii dintre cei mai buni medici de aici și să putem contribui la susținerea performanței medicale clujene. Despre noul spital regional vă pot spune că va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală și că va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obținerea acreditărilor internaționale pentru spitale. REGINA MARIA are deja două spitale acreditate de organisme internaționale – americane și europene, fiind singurul furnizor din România cu o experiență atât de vastă în domeniu.”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

 

Rețeaua REGINA MARIA în Cluj: cele mai importante cifre

Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă de la începutul anului 2008 și a raportat creșteri constante de la an la an. În prezent, REGINA MARIA Cluj înseamnă 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, 1 centru de medicina muncii și un centru de expertiză în diabet, nutriție și boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajați, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialități medicale.

În 2016, 150.000 de pacienți au trecut pragul policlinicilor din oraș. Tot anul trecut, medicii REGINA MARIA Cluj au acordat peste 210.000 consultații și au efectuat peste 420.000 de analize de laborator – ambele segmente înregistrând creșteri semestriale, dar și anuale.

Pe zona corporate, REGINA MARIA are în portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajaților din zonă.

 

Două achiziții în Cluj, în 2017

 În pregătirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, REGINA MARIA a cooptat în Rețea serviciul privat de medicină de urgență Prompt URG, care asigură transport medical asistat, ambulanță privată, consultații și îngrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flotă de 12 ambulanțe și de o echipă formată din 6 medici, 6 asistenți medicali și 21 de ambulanțieri. Bazele Prompt URG au fost puse în 2004 de dl. Sabin Giurgiu, după o experiență de peste 15 ani în coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanță din Cluj-Napoca. Începând din anul 2006, dr. Carmen Diaconescu s-a alăturat ca acționar și coordonator al activității medicale. Dr. Diaconescu este medic primar urgentist, cu peste 20 de ani de experiență profesională și managerială în cadrul serviciilor de medicină de urgență.

 Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își propune să dezvolte la Cluj și un centru regional de referință pentru medicina de laborator, consolidându-și, totodată, capacitățile de diagnostic anatomo-patologic. În acest context, a achiziționat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pieței locale pe zona de anatomie patologică și citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experiență de aproape 10 ani în Cluj-Napoca și reunește 18 medici specialiști, experimentați în rezolvarea cazurilor complexe, cu rezultate caracterizate prin promptitudine și acuratețe. Santomar a început în 2008 ca o afacere de familie, coordonată din punct de vedere medical de Dr. Rareș Buiga, șeful departamentului de Anatomie Patologică din Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj, cu o experiență de peste 24 de ani în domeniu.

 

Următorul reper local: primul spital privat cu servicii integrate din regiune

 Următorul și cel mai important proiect al Rețelei de sănătate REGINA MARIA în Cluj va fi deschiderea, în primul trimestru din 2018, primului spital privat cu servicii integrate din Cluj și singura unitate de anvergură cu specific de chirurgie minim-invazivă din oraș. Unitatea reprezintă cea mai mare investiție REGINA MARIA din afara Bucureștiului, fiind un proiect comun de dezvoltare, realizat în parteneriat cu dl. Horia Ciorcilă. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro.

Spitalul se va întinde pe 4 etaje și va avea o suprafață de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulți și copii, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii.