Cultura

Stagiunea The Royal Opera House 2017/18 la Happy Cinema

Peste 1500 de cinematografe din peste 40 de țări își vor încânta publicul cu stagiunea Royal Opera House. În București, Happy Cinema va transmite prin satelit o selecție cu cele mai iubite 12 spectacole din repertoriul clasic  “The Royal Opera” și “The Royal Ballet”, cu numeroase staruri de operă și balet.

Flautul fermecat de  Mozart va deschide sezonul de transmisiuni prin satelit de la Covent Garden.  Julia Jones dirijează superba producție a lui David McVicar, cu o distribuție de excepție, cu Roderick Williams în rolul lui Papageno.

Prințul Tamino îi promite Reginei Nopții că o va salva pe fiica sa, Pamina, de vrăjitorul Sarastro. Tamino își începe astfel misiunea, în compania lui Papageno, dar nu totul este așa cum pare la prima vedere. Producția lui David McVicar îmbrățișează deopotrivă seriozitatea și umorul operei lui Mozart. Spectatorii sunt transpuși într-o lume fantastică cu animale ce dansează, mașini zburătoare, și ceruri înstelate.

Flautul fermecat este o expresie a credințelor spirituale ale lui Mozart,  căutarea înțelepciunii și virtuții sunt temele centrale ale acestei încântătoare povești. Flautul fermecat a fost încă de la prima reprezentație un mare succes, iar presupusul rival al lui Mozart, Salieri, l-a descris ca „operone”, o mare operă.

Decorurile grandioase sunt realizate de John Macfarlane.

Cântat în limba germană, cu subtitrare în limba engleză.  

Reprezentațiile din Covent Garden vor continua pe 8 octombrie cu emoționanta La bohème de Puccini, în regia lui Richard Jones, avându-l ca dirijor pe Antonio Pappano. Plasată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, producția aduce la viață esențialul culturii pariziene.

Programul complet al stagiunii:

The Royal Opera FLAUTUL FERMECAT – Wolfgang Amadeus Mozart (24 septembrie 2017)

The Royal Opera LA BOHÈME – Giacomo Puccini (8 Octombrie 2017 )

The Royal Ballet AVENTURILE LUI ALICE ÎN ŢARA MINUNILOR – Christopher Wheeldon (29 Octombrie 2017)

The Royal Ballet SPĂRGĂTORUL DE NUCI – Peter Wright (10 Decembrie 2017)

The Royal Opera RIGOLETTO – Giuseppe Verdi (21 Ianuarie 2018)

The Royal Opera TOSCA – Giacomo Puccini (11 Februarie 2018)

The Royal Ballet POVESTE DE IARNĂ – Christopher Wheeldon (4 Martie 2018)

The Royal Opera CARMEN – Georges Bizet (11 Martie 2018)

The Royal Ballet CENTENARUL BERNSTEIN NEW McGREGOR / NEW WHEELDON / THE AGE OF ANXIETY (1 Aprile 2018)

The Royal Opera MACBETH – Giuseppe Verdi (8 Aprile 2018)

The Royal Ballet MANON – Kenneth MacMillan (6 Mai 2018)

The Royal Ballet LACUL LEBEDELOR – Liam Scarlett după Petipa şi Ivanov (New Production) ( 17 Iunie 2018)

 

 

Preţul unui bilet este de 39 de lei achiziţionat online prin Cinemagia, Eventim si iabilet.ro  și 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf.