Sanatate

REGINA MARIA preia Clinicile Dentare Dr. Leahu, consolidându-și poziția pe piața serviciilor medicale din România

În cea mai importantă tranzacție din sectorul medical privat din acest an, Rețeaua REGINA MARIA anunță achiziționarea pachetului majoritar, de 51%, al Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Această mutare strategică marchează intrarea REGINA MARIA în domeniul stomatologiei și deschide noi perspective de creștere pentru companie.

Cu o investiție de peste 200 de milioane de euro în ultimii ani, REGINA MARIA este liderul incontestabil al calității medicale din România și cel mai important investitor în infrastructura medicală din ultimele trei decenii. Prin preluarea Clinicilor Dentare Dr. Leahu, REGINA MARIA obține acces la o rețea de 19 clinici, cu 169 de cabinete și o echipă formată din peste 500 de angajați, dintre care 200 de medici și specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică dispune de un centru de radiologie dentară digitală și de propriul centru de instruire pentru medici specialiști, medici rezidenți și asistenți medicali. În plus, peste 5.000 de pacienți beneficiază lunar de serviciile stomatologice ale acestor clinici.

Dr. Ionuț Leahu, fondatorul și CEO-ul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, va păstra o participație de 49% în companie și va continua să dețină atribuțiile de management. Alegerea de a se alătura Rețelei REGINA MARIA a venit din dorința de a consolida domeniul stomatologiei în România și de a oferi pacienților mai multe servicii cu valoare adăugată. Dr. Leahu este recunoscut pentru viziunea sa ambițioasă și pentru eforturile depuse în ultimii 12 ani pentru a revoluționa stomatologia românească.

Această achiziție reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale REGINA MARIA și demonstrează preocuparea constantă a companiei pentru calitatea serviciilor medicale și experiența pacientului. Fady Chreih, CEO-ul REGINA MARIA, subliniază că stomatologia este o piață cu un mare potențial de dezvoltare, iar intrarea pe acest segment reprezintă un pas natural în strategia de creștere a business-ului. Prin unirea celor două entități, REGINA MARIA aduce un element unic în beneficiul pacienților, integrând stomatologia într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate.

Cu o cifră de afaceri de peste 26 de milioane de euro în 2022, Clinicile Dentare Dr. Leahu au înregistrat o creștere de 31% față de anul precedent. Aceste rezultate impresionante și expertiza acumulată în domeniu au atras atenția REGINA MARIA și a consolidat decizia de a realiza această tranzacție. De asemenea, această asociere va oferi oportunități suplimentare pentru alți medici stomatologi antreprenori care doresc să se alăture rețelei REGINA MARIA.

Tranzacția dintre REGINA MARIA și Clinicile Dentare Dr. Leahu a fost asistată de RTPR și EY România pentru REGINA MARIA, respectiv PwC România și D&B David și Baias pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu. Morphosis Capital, fondul de private equity care a susținut dezvoltarea Clinicilor Dentare Dr. Leahu, se retrage din acționariatul companiei stomatologice, iar Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis Capital, subliniază mândria față de parcursul de succes al clinicilor și aprecierea pentru parteneriatul cu REGINA MARIA.

Prin această tranzacție, REGINA MARIA și Clinicile Dentare Dr. Leahu aduc o schimbare semnificativă pe piața serviciilor stomatologice din România. Investițiile constante în infrastructură medicală, educația medicală și procesele care cresc experiența pacientului redefinesc leadershipul medical în țara noastră.