ActualitateSanatate

RESPECT! La 85 de ani se întoarce la spital să ajute pacienții bolnavi de coronavirs

Giampiero Giron, în vârstă de 85 de ani, fost medic anestezist, s-a întors în sala de operații pentru a ajuta pacienții bolnavi de Covid-19. Deși este în grupa de risc, medicul pensionat nu se teme pentru viața sa.

Pensionat în 2010, cand a renunțat la sala de operații, Giampiero Giron a continuat să predea medicină studenților din Padova. Acum, prin gestul său minunat predă întregii lumi o lecție de viață!

 „M-au intrebat dacă sunt dispobibil, iar eu am spus da. Când te decizi să fii medic, te implici. Am depus un jurământ. Îți este frică să te îmbolnăvești? Atunci este mai bine să nu te faci medic”, a declarat Giampiero Giron, devenit acum un simbol în Italia.

„Știu că bătrânii au cele mai mari șanse să dezvolte complicații în urma infecției cu coronavirus, dar sunt sănătos. Nu mă team, chiar dacă situațiile epidemice sunt întotdeauna foarte greu de rezolvat”, a mai povestit Giampiero Giron.

Giampiero Giron consideră că revenirea la spital este datorie, indiferent de vârstă, în zilele acestea când medicii pot face diferența dintre viață și moarte.

Chiar dacă a depus Jurământul lui Hippocrate în urmă mult timp, medicul afirmă că acesta nu expiră niciodată!

RESPECT, domnule Giampiero Giron!