Sport

România a smuls un egal nesperat în faţa Elveţiei (2-2)

Naționala de fotbal a României a obținut un rezultat de egalitate incredibil în meciul cu Elveția, scor 2-2, în preliminariile EURO 2024. Partida s-a desfășurat pe Swissporarena din Lucerna, în Grupa I a preliminariilor. Elveția a condus inițial prin golurile marcate de Zeki Amdouni în minutele 28 și 41. Cu toate acestea, România a reușit să revină în ultimele minute ale meciului, grație golurilor marcate de Valentin Mihăilă în minutele 89 și 90+2. Deși Elvetia a dominat jocul în prima repriză, Romania a avut un final remarcabil și a obținut un punct important în acest meci.

Este menționat și faptul că Swissporarena pare să fie un stadion norocos pentru echipa României, deoarece într-un meci amical disputat în 2012, România a învins Elveția cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Gheorghe Grozav. De atunci, Elveția a câștigat toate cele nouă meciuri jucate pe acest stadion din Lucerna.
După acest meci, naționala de fotbal a României încheie fereastra internațională din iunie cu două rezultate de egalitate și se menține pe locul secund în cursa de calificare. Următoarele meciuri vor fi acasă, cu Israel pe 9 septembrie și cu Kosovo pe 12 septembrie.

Jucătorul Valentin Mihăilă, autorul celor două goluri pentru România în meciul cu Elveția, a făcut un apel ca echipa să primească încredere și sprijin, chiar dacă este considerată o echipă mică.

Valentin Mihăilă: “Suntem o echipă mică, aşa cum spun alţii, dar credeţi în noi, că alţii nu aveţi! Trebuie să aveţi încredere în noi, pentru că suntem o ţară, toţi vrem să ne calificăm la EURO. Nu ne mai criticaţi atât!”

De asemenea, Ianis Hagi, un alt jucător al naționalei, a subliniat importanța faptului că echipa nu a cedat în ultimele două meciuri și a reușit să obțină două puncte.

Ianis Hagi: “A fost important că nu am cedat, cred că ăsta este mesajul după aceste două meciuri. Am suferit în Kosovo și aici, ținând cont de rezultatul de la pauză și cum am reușit să întoarcem, cred că ăsta este mesajul.”

Andrei Burcă: “Asta a fost tactica, să jucăm pe contraatac. Ei au avut mai multe ocazii, dar per total e un punct câștigat cu inima, a fost un efort colectiv al echipei.”

România a obținut un punct important în meciul cu Elveția, deși a fost dominată în mare parte a jocului, și se menține în cursa de calificare pentru EURO 2024.