International

Rusia dezvoltă o noua armă invincibilă. Va fi gata în 30 de ani

În contextul conflictului din Ucraina, Rusia pare să se pregătească pentru viitor prin dezvoltarea unei arme nucleare submersibile revoluționare. Potrivit informațiilor apărute în presa rusă, Ministerul Apărării ar fi în plin proces de construcție a unui nou tip de rachetă balistică intercontinentală, care va fi lansată de pe submarine. Această armă, considerată imposibil de învins, are scopul de a înfrânge toate sistemele de apărare ale inamicilor.

Potrivit sursei menționate, noua armă este concepută să înlocuiască modelul RSM-56 Boulava și va fi principalul armament al submarinelor rusești din viitor. Comandantul Marinei ruse, Nikolai Yevmenov, a declarat că această nouă armă va fi capabilă să învingă toate sistemele de apărare ale “oricărui inamic”. Se estimează că noua rachetă va avea o rază de acțiune extinsă și va reprezenta o amenințare majoră pentru adversarii Rusiei.

Cu toate acestea, trebuie menționat că implementarea acestui nou tip de armă nu va avea loc în următorii treizeci de ani. Construcția și testarea unei astfel de arme necesită eforturi tehnologice și resurse considerabile, iar procesul de dezvoltare va dura un timp semnificativ. Astfel, deși Rusia are în plan crearea unei arme nucleare submersibile extrem de avansate, aceasta nu va fi operațională într-un viitor apropiat.