Actualitate

S-a deschis al doilea sistem “Kiss and ride” din Sectorul 6

Al doilea sistem “Kiss and ride” din Sectorul 6 a fost deschis la Şcoala Gimnazială Nr. 279, astăzi, oferind o soluţie viabilă pentru părinţi şi elevi în ceea ce priveşte traficul în zonă. Sistemul este o bandă de circulaţie dedicată de 40 de metri, care permite oprirea simultană a şase maşini, permiţând copiilor să coboare singuri şi în siguranţă din maşină, luându-şi ghiozdanele cu ei şi intrând apoi în şcoală.

Primul sistem pilot “Kiss and ride” din Sectorul 6 a fost testat la începutul acestui an la Şcoala “Sfântul Andrei”. Proiectul pilot s-a dovedit a fi un real succes, iar astăzi a fost inaugurat cel de-al doilea sistem, iar alte şapte urmează să fie deschise.

Beneficiile implementării sistemului sunt multiple. În primul rând, traficul în zonă a fost fluidizat, reducând astfel timpul de călătorie pentru părinţi şi elevi, şi evitând astfel aglomeraţia în trafic în jurul şcolii. În plus, locatarii din zonă au scăpat de haosul din timpul săptămânii.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a explicat că decizia de a monta al doilea sistem “Kiss and ride” a fost luată după ce părinţii, cadrele didactice şi locatarii din zona Şcolii “Sfântul Andrei” s-au arătat mulţumiţi de sistem. Aceasta este o decizie bazată pe evidenţe, aşa cum a subliniat primarul, care şi-a bazat decizia pe colectarea şi analiza datelor.

În general, implementarea sistemului “Kiss and ride” are un impact pozitiv asupra traficului din jurul şcolilor. Prin eliminarea blocajelor din trafic şi crearea de benzi de circulaţie dedicate, timpul de călătorie este redus semnificativ, iar copiii sunt lăsaţi şi luaţi în siguranţă la şcoală. Acest sistem poate fi implementat cu uşurinţă şi în alte zone şi ar putea fi o soluţie eficientă pentru reducerea traficului şi a blocajelor din jurul şcolilor.